Szerintetek ez működhet?
Programtervező informatikus szeretnék lenni.
Itt a közelben csak 1 egyetem van, mivel vidéki vagyok.
Pénzem nem nagyon van arra, hogy Pestre menjek tanulni, viszont a helyi egyetem belefér, mert akkor itthon vagyok szülőknél, kb csak a bérlet árát kell kifizetni, de ha lesz Covid még azt sem.
Ez a suli egyébként a Miskolci Egyetem.
Nem a legerősebb, tehát nem egy Elte, de arra gondoltam, hogy nem kell ettől megijedni, mert ha annyi energiát belerakok a suliba, mint egy Elte diák, akkor én is kapok jó állást.
Sőt, igazából még jobb is, mert annyi tanulással simán megcsinálom csúszás nélkül meg lesz szabadidőm programozni, nem csak állandóan a kötelezőket, így talán előrébb is leszek.
Van egy ismerősöm, ő Pesten dolgozik, azt mondja, hogy szerinte ezzel az elképzeléssel semmi gond, teljesen jól hangzik.
Csak csináljam is, ne csak álmodozzak.
Mit gondoltok erről?
"Pénzem nem nagyon van arra, hogy Pestre menjek tanulni"
Ha állami támogatású, nappali hallgató lennél, az ELTE-n igényelhetsz szociális támogatást:
illetve igényelhetsz diákhitelt is:
de mint a #1-es hozzászóló is írja: az egyetemi képzés - bármelyik egyetemet is választod - erős elméleti alapokat ad, de nagyon lényeges az autodidakta gyakorlás, mert a programozást főként tapasztalati úton lehet elsajátítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!