Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A régebbi verziójú Windows...

A régebbi verziójú Windows gyorsabb-e, mint az újabb, frissített?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Már egész régóta, kb. 4-5 éve használok Win 8.1-et, elégedett vagyok vele, szépen is teszi a dolgát. Időközben csak kisebb újítások voltak a számítógépben, valamint néhányszor természetesen újra lett telepítve a Win. A kérdésem mindössze annyi, hogy az újabb verziójú/frissített Windows-ok nem lassíthatják a gépet? Egy régebbi frissítésű, elavult Win 8.1-nek (vagy akár vehetjük a Win 10-et is) nagyobb a sebezhetősége, ezt tudom, de nem számít gyorsabbnak is? Vettem már észre gyanús dolgokat, mondjuk lehet csak a programok erőforrásigénye növöget folyamatosan. Ebben az esetben is igaz hogy minél újabb, annál szarabb? Köszi!

2020. dec. 29. 18:39
 1/1 anonim ***** válasza:

A windows főverziói a gyorsak. Ha most pl letöltöd a 8.1-et a microsoft oldaláról - abba bele van integrálva pár frissítés (az update1-ig). Ez így még nem gáz, és gyors. Viszont ha erre ráengeded a sok frissítést az érezhetően tovább lassítja a rendszert.

A windows 10-nél kb ugyanez. Tehát ha egy régi windowst raksz fel - és úgy frissül fel a 20h2-re - akkor az lassabb lesz -- mintha egyből 0-áról a 20H2-es tennéd fel tiszta telepítéssel.

Összességében elmondható hogy mindig az aktuális legfőbb verziót érdemes feltenni. De hát idővel úgyis jönnek rá a frissítések (hacsaknincskikapcsolva) és ezek aztán belassítják a rendszert.

Ha ki van kapcsolva frissítés idővel viszont akkor is lassulni fog a rendszer. Bár ez a lassulás jóval kisebb - mint az amit a frissítések okoznak..

2020. dec. 30. 09:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!