Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy sok gamer,...

Miért van az, hogy sok gamer, akinek több száz ezres gépe van, a perifériákra alig költ valamennyit?

Figyelt kérdés

Nem általánosítani akarok, csak a baráti körömből sokan ilyenek. Nyomják a gépe a pénzt folyton, új alkatrészeket vesznek meg ilyenek, hogy egyre jobb legyen a teljesítmény és egyre nagyobb gépigényű játékokkal játszhassanak, de az egér/fejhallgató/billentyűzet és egyéb dolgok meg a tesco-ból vannak pár ezer forintért. Meg gameplay videóból is sokszor látok ilyet, hogy valami nagy játékot futtatnak ultra grafikán, de a facecam-ben látszik, hogy a fejhallgató például valami gagyi világítós cucc.

De ha ennyire komolyan akarnak játszani, perifériákon miért spórolnak ennyire? Bár lehet ők nem érzik szükségesnek, mert nem próbáltak jobbat és feleslegesnek érzik, de a mostani és régi cuccaim alapján el tudom mondani, hogy ég és föld a kettő, nagyon sok mindent megkönnyítenek, kényelmesebbé tesznek.

2020. dec. 28. 15:52
 1/8 anonim ***** válasza:
96%

Ízlések és pofonok, nekem volt 20 ezres egerem és 5 ezres is, én jobban szerettem az olcsóbbat, kényelmesebb volt és nem tudtam kihasználni 6000 meg 12000 dpiket.

A gagyi gamer cuccokat nem értem én se, én nem szeretem a szivárványos világító dolgokat, ha meg még nem is minőségi akkor főleg. Amúgy tescos billentyűzettel is lehet olyan jól játszani.

2020. dec. 28. 15:58
 2/8 A kérdező kommentje:
6000 meg 12000 dpi-ket nem is kell, nem is használja senki, az tényleg marketing fogás. Vannak drága egerek, amiket tele raknak ennyi dpi-vel. De például az én egeremben 3200 a maximum.
2020. dec. 28. 16:10
 3/8 anonim ***** válasza:
93%

Mert a gépben lévő hardver szükséges a játék minőségéhez, a periféria viszont nem feltétlenül ad annyi pluszt, mint amennyibe kerül.

Nekem volt 15-20 ezres egerem. Akció keretében ingyen adták. Viszont fél év után tönkrement, és amúgy sem volt semmivel több, mint a 3 ezres egerem ami megvan 10 éve.

Billentyűzetnél is alapvetően egy drága is lehet kényelmetlen, vagy kifejezetten rossz. Meg egy pár ezer forintos is lehet komfortos, amin jó játszani.

Na meg hiába ad egy fejhallgató jobb élményt, ha mellette akadozik a játék. Vagy hiába a drága periféria, ha ugyanaz a balf..sz vagyok a játékban :D

2020. dec. 28. 16:11
 4/8 A kérdező kommentje:

Most a kényelem ebből a szempontból relatív, olcsóból is lehetnek kényelmesek, és drágából kényelmetlenek. Itt inkább a kiválasztáson múlik. Ugyan így drágából is lehet olyan, ami tönkremegy, de például nekem a Zowie FK1 egerem már 2017 óta üzemel, és még mindig olyan mint mikor kivettem a dobozából.

HyperX Cloud II fejhallgatóm is 2017 óta volt meg, azt idén cseréltem, de nem azért mert baja lett volna, csak már komolyabbra vágytam. Szóval nekem tartósságra, kényelemre, meg mindenre bejöttek eddig a drágább cuccok. Bár igaz, hogy minden vásárlást több hónapos utánanézés, összehasonlítgatás előzött meg.

2020. dec. 28. 16:16
 5/8 anonim ***** válasza:
48%

Nem teljesen a kérdéshez kapcsolódik, de mégis ugyanígy fel lehetne tenni azt a kérdést is, hogy miért vesznek az emberek Apple-termékeket?

Miért gondolják az emberek, hogy ami drágább, az jobb is?

2020. dec. 28. 16:36
 6/8 A kérdező kommentje:
Én soha nem ár alapján veszem a dolgaimat, hanem megnézem, milyen alkatrészekből van, az árkategóriájában kb. hol helyezkedik el, meg ilyesmik. Nem azért vettem például 45 ezres fejhallgatót, mert ennyibe kerül és akkor biztos komoly, hanem mert éppen ennyibe került az, amire szükségem volt.
2020. dec. 28. 16:48
 7/8 anonim ***** válasza:
25%

Én speciel kifizetem a PMW3399 szenzort és a sub ms vezeték nélküli válaszidőt, legtöbb ismerősöm is hasonlóan van vele, legalább egy pmw3360 -ra ráköltenek azért.

Billentyűzetnek én sem látom értelmét egy szint felett, legyen mechanikus a kedvenc kapcsolóddal, makrózható, ezek ma már alapok (10k-ért is vannak), utána már csak kinézet a különbség köztük.

2020. dec. 28. 16:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Mert nem vagyunk egyformák. Kinek mi a lényeges. Te is szubjektíven értékeled az egyes részegységek fontosságát, csak te nem gondolod szubjektívnek, mert ez az értékelés a sajátod.

Azt viszont nem veszed számításba, hogy sokan a gépüket nem fejlesztik túl, csak annyira, hogy a használt játékok + a streamelő szoftver kényelmesen elfussanak. Nem arról van szó, hogy a szükséges teljesítmény négyszeresére fejlesztik a gépüket.

Így viszont teljesen kiegyenlített minden: a gépet is annyira fejlesztik, hogy rendesen fusson a játék, és a perifériákat is annyira, hogy kényelmes legyen a használatuk. Csak a gépet nem látod - illetve ha látnád, sem tudnál róla sokat elmondani -, a perifériákat meg igen.

"De ha ennyire komolyan akarnak játszani, perifériákon miért spórolnak ennyire?"

Én nem spórolásnak nevezném, ha nincs felesleges rongyrázás. Használtál te valóban olcsó, gagyi egeret, meg billentyűzetet? Winbook, Apedra, vagy hasonlók? Na, ezek tényleg gagyik. A munkahelyemen inkább vettem magamnak egy normálisat, mert ezzel macera volt még egy eszköztár-ikonon kattintani is, olyan egyenetlen. Ja, de nagyon olcsó. Na, ez spórolás. Az, hogy egy normális, átlagos, célnak megfelelő billentyűzetet vesz, és nem egy 40 ezres Cherryt, azt én nem tudnám spórolásnak nevezni.

"a mostani és régi cuccaim alapján el tudom mondani, hogy ég és föld a kettő"

Tehát egyetlen, ráadásul nem is hiteles (mert időben nagyon eltérő cuccokat hasonlítasz össze) példa alapján vonjunk le következtetést teljes termékkategóriákról?

Bocs, de nem.

Van az a szint, ami fölött a luxus már nem, vagy csak bizonyos különleges körülmények között ad hozzá az élményhez. Igen, volt már a fejemen olyan fejhallgató, amit 2 percig bírtam, és megkönnyebbülés volt megszabadulni tőle. A hangminősége olyan, hogy ahhoz képest a középhullámú SOKOL rádió maga a hi-fi, emellett mihelyett feltettem, vágta a fejemet. Na, ez tényleg a spórolós gagyi. De efölött a rémesen színvonaltalan szint fölött már eltörpülnek a különbségek. És itt jegyezném meg, hogy a TESCO nem egyenlő a gagyival. Igen, vannak hitvány termékei. De minőségiek is. Én majdnem 10 évig egy TESCO Technika fejhallgatót használtam, és nem éreztem, hogy gagyi lenne. Volt olyan úgymond márkásabb fejhallgatóm is, amelyik meg egy évet sem bírt ki, pedig aztán én nem az a fajta felhasználó vagyok, aki szereti dobálni a hardvereit.

Ellenben mit ad egy jóval drágább fejhallgató? (Ugyanis léteznek 50, sőt, százezres típusok is.) Nem mondom, hogy kényelmesebb lenne, mert már a tízezres kategóriában is vannak piszok kényelmes cuccok, és azért a kényelem egyéni ízlés kérdése is. Ami nekem kényelmes, nem biztos, hogy másnak is az. Laboratóriumi vizsgálatok biztos rengeteg különbséget ki tudnának mutatni egy 10 ezres, meg egy 50 ezres fejhallgató között, de ezt az emberek 99%-a nem venné észre. Főleg, hogy nem hi-fi minőségben felvett nagyzenekari koncertet hallgat vele az ember, hanem játékot, aminek adott a hangzásvilága, és azon az sem változtat, ha a fejhallgató képes az ember számára hallható felső frekvenciahatár 5-szörösét is kiadni.

És igazából hasonlókat leírhatnék minden perifériáról. Az, hogy billentyűzet-fronton szinte már divatkellék a Cherry, az nem jelenti azt, hogy mindenki számára az lenne az ideális. Ez ugyanis egyéni preferencia kérdése is.

Egyébként pedig: mikor szokunk már le arról, hogy lépten-nyomon más egyéni szokásaiban - és közvetetten a pénztárcájában - vájkáljunk?

2020. dec. 28. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!