Ki hogyan jegyzi meg az összes jelszavát mindenhova?
Mi számít alkalmazásnak? Helyi tárolás vagy felhős, vagy egyik sem?
Lastpassre nézz rá
Vannak különböző jelszó manager programok. Mindegyiknek az a lényege, hogy legyen egy tényleg erős, sehol máshol nem használt jelszavad, amit maga a jelszó managerhez használsz, ami pedig titkosítva tárolja a többi jelszavadat, így azokat nem kell megjegyezned. Ezek lehetnek teljesen ingyenes, részben ingyenes vagy fizetős programok is. Van amelyik egy titkosított fájlba akár fel is tölti a jelszavaidat felhőbe (dirve, one drive, dropbox stb.) és onnan tudod szinkronizálni különböző számítógépeken vagy telefonon telepített managerekbe is.
Én az Enpass nevűt használom, ez 20 jelszóig ingyenesen szinkronizál. Vannak teljesen ingyenesek is, pl a KeePass.
Bitwardent használok. Ingyenes, flehő szinkron, biztonságos titkosítással.
Minden weboldalon ahol regisztrálsz, érdemes eltérő jelszót használni. Így ha egyikről kikerül a jelszavad, hiába próbálkoznak ugyanazzal a többi oldalon, nem jutnak be. Én automatikusan generált jelszavakat használok azon a többszáz oldalon ahol fent vagyok.
A Bitwardent és KeePasst használóktól kérdezem: ezek tényleg ingyenesen, akármennyi jelszót hajlandóak felhőbe szinkronizálni és tudom akár mobilon (Androidon) is használni őket?
Az Enpass nagyon hozzászoktatott ehhez a kényelemhez, de a szinkonizációt csak korlátozott számú jelszóval csinálja meg.
A Keepass offline program, nem szinkronizál. A limitációja annyi, hogy el kell férnie a memóriában a megnyitáshoz. Ha csak szöveget tárolsz benne, több tízezernek gond nélkül bele kell férnie.
Van mobilos applikációja is, ott is a telefonból olvassa be az adatbázist. Elvileg van felhős integrációja, és például OneDrive-ból tölti be a fájlt.
Így viszont nem függsz a programot biztosító fél tárhelyétől és korlátaitól, mert saját tárterületen van minden.
Igen, az EnPass is ezt tudja, hogy összekötöd a saját felhő tárhelyeddel és oda rakja fel a jelszavaidat titkosítva és onnan szinkronizál a többi eszközöd.
Ismerősöm használja a KeePasst és szerinte automatán nem tud szinkronizálni, de örülnék neki, ha kiderülne, hogy mégis :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!