Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért fagy ki rövid időre a...

Miért fagy ki rövid időre a számítógép?

Figyelt kérdés

Elég gyakran, bár változó időpontokban fagy ki, ráadásul különböző módon. Általában a kurzort engedi mozgatni, illetve sokszor az effektek (pl. tálcán hover effekt) működnek, de az ablakok lefagynak. Olyan is van, hogy csak egy adott ablak fagy be, pl. böngészőben akkor, ha nyitok egy új fület/lapot. Zenelejátszó esetében a zene szól, de az UI teljesen kifagy (pont úgy, mintha nem lenne szálkezelés).

A win7 is ezt csinálta, de a win10-es újratelepítés sem oldotta meg a hibát.

A HDD-ről SSD-re való átállás után is maradt a probléma (úgy telepítettem, hogy a HDD-t addig kihúztam). A proci nem melegszik az AIDA szerint, a memorián futtattam hibakeresőt bootoláskor, de nem talált hibát. Az operációs rendszer probléma jelentései között sem szerepel ezzel kapcsolatos hiba a listában.

Valaki esetleg tapasztalt hasonló problémát/ráismert leírás alapján, hogy hol kellene folytatni a keresést? Előre is köszönöm!

2020. dec. 20. 17:11
 1/5 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

"úgy telepítettem, hogy a HDD-t addig kihúztam" és utánna vissza csatlakoztattad vagy nem, esetleg leformáztad a HDD-t? Mert ha nem formáztad le és vissza csatlakoztattad és nem változtattál a boot sorrenden akkor lehet, hogy még mindíg a merevlemezt használja.

2020. dec. 22. 08:30
 2/5 A kérdező kommentje:

#1: Kedves válaszoló! Köszönöm szépen a választ!

Azon a HDD-n nem volt soha operációs rendszer, ezért csak visszacsatlakoztattam (eredetileg 2 hdd volt benne: 1. Windows volt, 2. Adatok. És most az új SSD + a 2. Hdd van benne, az első nincs).

Egyébként arra gondoltam, hogy esetleg a gpu, a videokártya, vagy a CPU valamelyik szálja tönkre mehetett? Ezt azon kívül, hogy kicserélem nincs valami program, amivel le tudom tesztelni? Aida-ban nem találtam ilyen lehetőséget.

2020. dec. 22. 12:11
 3/5 anonim válasza:

Az 1.vagyok

Ha a procinak bármilyen problémája lenne akkor a gép se kapcsolna be. A CPU-t szinte lehetetlen tönkretenni.

Le tudnád írni a géped specifikációját?

-Proci

-Videókártya

-RAM

2020. dec. 24. 12:33
 4/5 A kérdező kommentje:

Persze, küldöm, köszönöm:

CPU: intel core i3-4150 cpu @ 3.50ghz

Mainboard: msi b85m-p33 (ms-7817)

RAM: DDR3 8GB Dual Channel

Graphics: NVIDIA GeForce GT 220

2020. dec. 25. 12:58
 5/5 anonim válasza:

1.vagyok

Arra tippeltem volna, hogy a CPU gyenge vagy a RAM kevés a gépben, de ezek alapján nem hinném.

Így sajnos nem tudom mi lehet a probléma.

Esetleg vidd el valamilyen számítástechnikai boltba / szervizbe hátha tudnak segíteni.

2020. dec. 25. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!