Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudom a fájlokat...

Hogyan tudom a fájlokat átrakni egy számítógépről laptopra?

Figyelt kérdés

Van egy "régi" számítógépem csak már nem indul el. Viszont vannak rajta olyan képek amiket nem szeretnék elveszíteni. Van egy laptopom és arra gondoltam, hogy arra rá lehetne rakni azokat. Lehetséges ez valahogy? Ha igen akkor hogyan? Megtudom én is csinálni vagy inkább vigyem szakemberhez? Ha hozzáértő személyhez viszem az kb. mennyibe kerül?

Válaszaitokat köszönöm!

2020. dec. 12. 11:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Veszel egy külső házat hdd-hez,beleteszed a hdd-t és csatlakoztatod a laptophoz.
2020. dec. 12. 11:55
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudod elindítani sehogy a gépet, akkor ki kell venni belőle a háttértárat, és csatlakoztatni egy olyan géphez, ami működik. Ez mehet beépítve (asztali gép), vagy külső eszközként USB-n keresztül megfelelő adapterrel vagy külső HDD házzal akár. Ha nem értesz hozzá és/vagy nincs eszközöd hozzá, kénytelen vagy szakemberhez fordulni. Ez adatmentés kategória, átlagban 1TB adatmennyiségig 10 ezerből meg lehet úszni.
2020. dec. 12. 12:00
 3/5 anonim ***** válasza:

1. Ideiglenesen átépíted egy másik számítógépbe, majd onnan pendrájvra másolod. Ezt szervízben is megcsinálják Neked.

2. Ahogy #1. is írta, külső ház. Így tovább is használhatod külső meghajtóként.

3. USB-s dokkoló. Majdnem ugyanaz, mint a külső ház, csak ez "csupasz". Egyszeri használatra felesleges...

2020. dec. 12. 12:01
 4/5 KmsRys ***** válasza:

Miben nyilvánul meg, hogy nem indul el? Mert ha nem ismeri fel a merevlemezt, azért nem indul, akkor sajnos arról csak adatmentő cégek (nem olcsó) tudják lementeni a dolgokat.

Amennyiben a merevlemez jó, szóval valami más ok miatt nem indul, akkor kiveszed a merevlemezt a gépből, veszel egy "USB to SATA" (vagy amilyen csatlakozó van a merevlemezen) átalakítót, rádugod a merevlemezre, aztán az USB-t csatlakoztatod a laptopra, és átmásolod a fájlokat.

Az átalakító ilyen, amiről beszélek: [link]

2020. dec. 12. 12:02
 5/5 KmsRys ***** válasza:
Jaj, látom mire leírtam, már jöttek válaszok :D
2020. dec. 12. 12:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!