Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen alkatrészeket vegyek?

Milyen alkatrészeket vegyek?

Figyelt kérdés

sziasztok gép fejlesztés elött állok videokártya és ram az meg van illetve háttértárak

ram 2x8G 2400MHZ

Videokártya asus rog strix rtx 2070 nem tudom meddig stabil ez a kártya eszt is meg irhatjátok van ha idötök :)

amit proccesszorbol néztem ki az a i7 10700k ez fontos

a többit rátok bizom még valami hogy ha vizhütést választotok akkor arra figyeljetek már lécci hogy ebbe a házba bele is menjen

MODECOM OBERON PRO USB 3.0 Midi PC White

keret 280k

2020. dec. 8. 15:30
 1/5 pappgr ***** válasza:

Először is 280 a maradék alkatrészre, vagy összköltség? Én úgy fogom venni hogy maradék.

Tudom azt írtad, hogy fontos a 10700k, de ha nincsen különös okod, pls muszály, hogy legyen quicksync vagy van már alaplapod, én egy ryzen 3100-at vennék, sőt azt is használok, a jövőben ki tud hajtani akár egy 3080-at is. Ha intelnél akarsz maradni akkor egy dolgot vegyél figyelembe, ka k-s tehát oc képes procit veszel akkor ahhoz egy z chipsetes alaplak kell, mert csak azokban van engedélyezve. Természetesen ezek a drágább alaplapok. Ezen kívül, ha a helyedben lennék akkor enkább egy 10500k-t vennék, 6 mag bőven elég, és ennek gyorsabb az órajele.

MB: MSI MPG Z490M

PCU cooler: Noctua NH-D15

PSU: SeaSonic FOCUS Gold

2020. dec. 8. 17:07
 2/5 A kérdező kommentje:

tudom hogy z-s lap kell a k-s procihoz ebben tisztában voltam a 280k pedig proci lap hütés és tápra vonatkozik

azért veszek ilyen bika procit hogy ne legyen gondom semmiben sem akármit is csinálnénk a gépen a közel jövöben

amiket irtál cpu-kat tökéletes tudom és meddig? 1 évig? esetleg 2 ? de a 3 már nehézkesen férne bele én egy olyan procit szeretnénk venni amihez vissza gondolok hogy videokártya update kéne már és rá nézek a cpu-mra hogy el e birja a uj kártyát dejo hogy bika procit vettem ahoz nem kell nyulnom

szoval igen fontos a i7 10700k

mert gondoljunk bele

egy i7 4790k val és egy 1080 al mai napig gyönyörüen el lehet játszogatni és a cpu 2014 es aszem de javits ki ha tévedek

és nézd meg ehhez a cpu hoz veszik a jobbnál jobb kártyákat és minden kártyával egy két kivétel meg tud birkozni

és ilyen procit akarok én is a gépembe

2020. dec. 8. 17:24
 3/5 pappgr ***** válasza:

Teljesen egyetértem veled, a saját gépem építésénél is az volt az elsődleges szempont, hogy a jövőben minél kevesebbért tudjam feljeszteni. Arra akartam csak felhívni a figyelmed, hogy túl van értékelve a processzor jelentősége egy vátékra tervezett gépben. Lehet, hogy nem úgy jött át ahogy szerettem volna. Az egész arról szól, mikor akarsz többek költeni, most, vagy a jövőben.

Vegy ük példának az én gépemet: [link]

Úgy tervezem, hogy 2-3 év mólva lecserélem a gpu-t egy 3080 vagy hasonó erejűre. Tudom, hogy a processzorom képes kihajtani. Mostantól 4-8 év múlva le fogom cserélni a processzort, egy jobb am4 foglalatos procira és cserélem a videokártyát valami jobbra. Tehát nekem legalább 4 évet kihúzott a proci. Ha veszel egy 10700k ami természetesen mérföldekel jobb a 3100 nál, én azt mondom, hogy 2 gpu cserét is kibír, tehát 6-8 év. Ez 2 problémát vet fel.

1) Ahogy kiveszem főleg játékra fogod használni a gépet, úgyhogy 2 extra mag nem olyan fontos hogy nem érné meg jobban a 10500k.

2) 6-8 év hosszú idő, ha nyers sebességel bírja is a proci, lehet hogy fog jönni valamilyen funkció ami fontos neked pl PCIE gen 4 támpgatás, ami még a 10th gen intelekben nicsen de benne van a 3rd gen ryenben (habár hozzá kell tenni, hogy egyenlőre szinte teljesen haszontalan).

Végső soron a te döntésed én azt szeretném eléreni, hogy tájékozott legyél. Remélem a többi alkatrész ajálásom segít valamelyest.

2020. dec. 8. 17:45
 4/5 A kérdező kommentje:

persze értem én mit mondasz ha ryzent is vennék akkor csak is a ryzen 9 3900x jönne szoba de az joval drágább és kevesebbet is tud mint a 10700k ha az a % 1 fps is

tervben is volt csak a i7 10700k egy át cimkézett i9 9900k és olcsobb is és a teljesitményük ugyan az

ez a proci elég lessz nekem egy jo db ig és ha fejleszteni is kéne akkor + alaplap és kész táp és hütés az meg van oldva következö update-ra is

2020. dec. 8. 18:16
 5/5 A kérdező kommentje:

szoval proci meg van

hütés?

táp?

alaplap?

vagy aszt le irtad nem figyeltem? ha le irtad bocsi de ha még nem le irnád mi hogy volna jobb

2020. dec. 8. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!