Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ez mennyire lehet igazi?

Ez mennyire lehet igazi?

Figyelt kérdés

Ezt az email-t kaptam ma a gmail.hu@gmail.hu nevezetű feladótól!

Kedves Felhasználó!

Biztonsági okokból válaszolni kell pár kérdésre , vagy a levelező fiókját töröljük.

Felmerült hogy a ...@gmail.hu postafiókja illetéktelen személyhez került.

Kérem minden adatot pontosan töltse ki.

Név:

Lakcím:

Alternatív e-mail cím :

A fiókjába érkezett utolsó levek :

A fiókjából utoljára el küldött levek :

Jelenlegi jelszó:

Utolsó belépés a fiókba:

A fiók regisztrált éve:

Üdvözlettel,

G-Mail csapat

2020. dec. 6. 12:29
1 2 3
 1/30 A kérdező kommentje:

ez csak azért kérdem mert múlt héten a másik fiókomat feltörték és a jelszót megváltoztatták majd minden helyen megváltoztattam a belépési emailomat a másikra..! Lehet hogy aki feltörte az előzőt azt bántja hogy mindent még meg tudtam változtatni és ezt is akarja? mert minek kérné el a jelszót is amikor ha be tudok lépni akkor tudom ez nyilvánvaló! Biztos ami biztos írtam a kapcsolatnál a gmail-nek hogy valóban ők írtak e!

Volt már vkinek hasonló esete?

2020. dec. 6. 12:31
 2/30 anonim ***** válasza:
16%
Erre ne kattints, zárj be mindent (lépj ki a gmailból is), töröld a böngésződ összes előzményét, és utána lépjbe és változtass jelszót.
2020. dec. 6. 12:34
 3/30 A kérdező kommentje:
nyilván rákattintottam! miért kéne jelszót változtatni? ha tudná nem küldeni az email-t!
2020. dec. 6. 12:44
 4/30 anonim ***** válasza:
43%
Mert ez egy tipikus adathalász levél, ilyet a gmail nem küld! Ez egy csalás, átverés. És bedőltél neki...
2020. dec. 6. 12:47
 5/30 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire sem "igazi". Ez sima adathalászat. Egyszerűen csak logikusan gondolj bele, milyen infókat kér: olyanokat, amit mint szolgáltató, amúgy is tud, plusz még lakcím, amihez meg semmi köze. Ezt az identet: gmail.hu@... meg bárki regisztrálhatja, szimpla megtévesztő név, de lehetne ott space.nasa.gov is, és akkor azt hinnéd, hogy benne vagy te is Anettka Space projektjébe. Jelentsd a valódi Gmailnek, ha lehet ilyet.
2020. dec. 6. 12:50
 6/30 A kérdező kommentje:
írtam maga a gmail-nek hogy valóban ők küldték e! elvileg 2 lépcsős biztonsági van az email-emen tehát írni kéne az sms kódot is amit ő nem láthat! az meg hogy rákattintottam egy levél és elolvastam az akkora baj nem válaszóltam rá!
2020. dec. 6. 12:55
 7/30 anonim ***** válasza:
100%
Nembaj hogy rákattintottál, ez csak egy levél. De ha szerepel a tartalomban eseteges link, és arra kattintasz, az már problémásabb. Meg nyilván az, ha valós adatokat megadsz. Egyébként én full tesztből lehet visszaküldenék nekik valami kamut, hogy mi a következő lépésük.
2020. dec. 6. 13:03
 8/30 A kérdező kommentje:
nem volt link meg ha lett is volna akkor arra nyilván nem kattintok rá! írtam a gmail-nek meg hogy az előzőt is feltörte és mivel onnan tudta hogy ez az email is az enyém próbálkozik ezt is megszerezni!
2020. dec. 6. 13:11
 9/30 anonim ***** válasza:
100%
100% hogy kamu, nehogy visszaküld!
2020. dec. 6. 13:54
 10/30 tabaki ***** válasza:
41%

...válaszolni kell pár kérdésre ,...

Felmerült hogy...

Kérem minden adatot pontosan töltse ki.

...utolsó levek :

...el küldött levek :

A fiók regisztrált éve:

Üdvözlettel, G-Mail csapat

Aki ezeket képes volt leírni, az annyira feltűnően tisztában van az igényes hivatalos fogalmazás és a magyar nyelvtan szabályaival, hogy érthetetlen, mi keltette föl a gyanúdat. Mivel széltében elterjedt gyakorlat, hogy nagyvállalkozások kreténeken keresztül üzengetnek neked olyan olyan adatokért, amelyekhez semmi közük, nincs okod a tamáskodásra, ízig-vérig hiteles levél ez, a vak is látja. Nosza, lódulj, minden𝒕 pontosan tölts𝒆𝒅 ki – a levekből nekem is tölthetsz, épp elfogyott a teám.

2020. dec. 6. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!