Macbook Air 2017 melegedési probléma. Ötlet?
A májusban vásárolt macbook air számítógépem többször is túlmelegedett. Azt vettem észre, hogy a processzora felmelegszik 100 fok, de a hűtése nem megy ilyenkor sem 1300rpm fölé.
Az Apple adott a géphez telefonos segítségnyújtási lehetőséget, amivel éltem is, a telefonban javasoltak egy teljes rendszer újratelepítést, amit meg is tettem, és azt is javasolták, hogy a viszonteladót (mediamarkt), ahonnan vettem a gépet, azt kerüljem meg, és vigyem be szervizbe. Az újratelepítés nem segített ezen a hűtési problémán, szóval maradt az, hogy elviszem szervizbe. Ez a napokban meg is történt, visszakaptam úgy, hogy papíron ki lett tisztítva, és újra is lett pasztázva.
A kérdés lényege igazából az lenne, hogy így, hogy megkerültem a mediamarkt-ot, és visszaviszem így, hogy valamit csináljanak vele, akkor szóba fognak állni velem egyáltalán, ha részletesen kifejtem a problémát? Vagy inkább próbáljam meg úgy, hogy megtartom magamnak a szervizelési kört?
Köszi a válaszokat!
Hiába pontoztok le akkor is érdekel hol lett javítva - oda nem viszon az én gépemet. Meg hát lehetne ott reklamálni is.
MM-hez hiába viszed, a gyártói jótállást a szervizben tudod érvényesíteni.
Aztán kérdés, hogy visszaraktad-e a biztonsági mentést újratelepítést után? Ha igen, valszeg visszakerült az a hiba/program is am túlterheli a processzort.
Activity monitorral meg lehet nézni mi terheli a gépet: [link]
Ha teljesen tiszta telepítés után is melegszik akkor van valami baja a gépnek.
Hogyan használod a géped? Ágyban párnák közt? tud szellőzni rendesen?
Mivel nézed a hőmérsékletet? Biztos annyi a hőmérséklet mint amennyit a program mutat? Melegszik a gép háza is?
ezeket megcsináltad:?
#1 A Carecenter-ben volt szervizben, az volt a legközelebb.
#3, aki szerintem az 1.:
Igen, ezeket a reseteléseket próbáltam, utána is ugyan azt csinálta.
Az ágyamban használom általában a gépet, de úgy, hogy van alatta egy könyv, a könnyebb szellőzés miatt. Amivel a hőmérsékletét szoktam nézni, az az iStat menus, nem a tevékenységfigyelő. Ebben be tudom kapcsolni manuálisan a hűtését, ha olyan dolgot kell csinálnom rajta, hogy nem lenne éppen jó, ha esetleg kifagyna a gép. (Igen-igen, itt most jöhetne, hogy "hát de be tudod kapcsolni manuálisan, akkor mi a probléma; nem akarom manuálisan kapcsolgatni.)
Előfordult már olyan is, hogy 2 MS Word ablak és a Spotify mellett kifagyott. A gép háza is melegszik.
Hát maximum, akkor megpróbálok egy kört a Mediamarkt-tal is, hátha olyan szervizbe küldik, ahol sikerül megcsinálni.
Az MM az tényleg csak egy plusz kör, ők csak továbbküldik...
Itt valami negyon nem jó... ennyitől nem szabadna fagynia!
Az első Mac Minim (ugyanaz a hardver mint az Air) 6 év után fagyott le először és utoljára, alaphibás lett. 5 év 10 hónapot ment kb, végig torrenteztem vele :D
A másodikra jobban vigyázok, még sosem fagyott le, eddig 2x bolondult meg alvó állapotból nem tudott visszajönni, újra kellett indítani.
Szóval stabil cuccok ezek nagyon. 2 wordtől nem szabad kifagynia!!
vidd be másik szervizbe
istyle, icentre vagy almárium pro, eze hivatalos apple szervizek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!