Mit gondoltok összességében a Lenovo ThinkPad laptopokról? Megéri ilyet választani?
A Lenovo kínai licence, ami nem azt jelenti hogy csak Kínában szerelik össze, hanem azt hogy kínai mérnökök tervezik.
Ez meg is látszik rajta egyébként, főleg ha szétszereled. Elég sok igénytelen olcsó megoldás van benne. Találkoztam már pár hónapos géppel aminek le volt kopva a klaviatúrája, de olyan is volt ahol a csukló támasztás koptatta le műanyagról a festést fél év után (150-200 ezres kategóriákról van szó)
Hardver felszereltségben nyilván nem nagyon tudnak mellé lőni, mivel azok nagy része külső gyártóktól származik. Alaplap ami még necces lehet, sokszor panaszkodnak hogy elszáll az alaplapban a töltésvezérlés.
Általában mindenkinek az a legjobb amit éppen használ. Sokaknak nincsen összehasonlítási alapja más termékekkel kapcsolatban, így a "dicséret" egyáltalán nem objektív.
Én összességében nem ajánlom, sokkal több szar széria kerül piacra mint pl. egy Dell vagy HP esetében.
Nyugodtan vedd meg a ThinkPad-et, jó kis gépek azok.
Nálam van otthon egy közel 20 éves példány, bár napi használatra már alkalmatlan, de teljesen jól lehet LAN szerverként használni (gyerekekkel szoktunk Minecraftozni).
A cégnél is vannak ThinkPad-ek, nagyon szeretem őket, gyorsan, masszívak, jók. Vannak ThinkCentrek is, azokkal sincs semmi gond, de nyilván az más kategória.
A 2013-ban, 90 ezer ft-ért vásárolt Lenovo G500-as gépem laptopom évekig használtam megelégedettséggel, pedig ez már tényleg a legolcsóbb kategória. Igaz, a ház a zsanéroknál megadta magát és a töltőkábele is elnyíródott idővel, de ennyi pénzért más márkából sem találsz jobbat.
Most is van egy Lenovo V330-asom, ezzel sincs gond.
Összeségében azt mondanám, a Lenovo-k anyaghasználata és összeszerelési minősége nem a legjobb, de ár/teljesítmény arányban szerintem bőven átlag felett vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!