Linuxban van rá mód, hogy gyorsan be lehessen lépni egy mountolási pontba, amit az lsblk parancs is kihoz többek közt?
Az oké , hogy tab-ot nyomogatva kiegészítődik, de esetleg van erre valami hotkey vagy parancs?
Konrkét probléma, a clonezilla /usr/lib.../medium alatt automountolja az sdb1-et.
- Beállítod fstab-ban, hogy bootoláskor felcsatolja.
- Beállítod fstab-ban, hogy a felhasználók közvetlenül csatolhassák, így elég egy sima "mount /mnt", vagy valami hasonló parancs.
Ha grafikusan akarsz automatikus csinálni, akkor (Cinnamonnál legalábbis):
System Settings > Startup Applications > '+' > Custom Command
És beírod a parancsot, amit le akarsz futtatni.
Ha kézzel akarod csinálni, akkor felveszel rá egy aliast (rövidített parancs) ide:
nano /home/MAPPÁD/.bash_aliases
Az aliasok így működnek:
De erre nincs lehetőség (live usb, automatikus mountolás) és nem is a mountolás kiváltása volt a cél, hanem az, hogy egyszerűen be tudjak lépni egy mountolási célnak megadott könyvtárba.
Amit találtam eddig, kijelölve egérrel be tudom illeszteni egy parancs kimenetéről szükséges szöveget terminálba..
Előző válaszom még #1-eshez szólt, de a lényeg az, hogy ez egy pendrive-os rendszer.
#2-es
Megnéztem az aliasos dolgot, majd máshol még jól jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!