Mivel tudom megnyitnia . _xls és a . _doc kiterjesztésű fájlokat?
MS Office-al. (excel és Word)
Ha nem akarsz érte fizetni (sem ellopni), az ingyenes alternatívája az OpenOffice, melyet ingyenesen letölthetsz az internetről, az is meg tudja nyitni helyesen ezeket a fájlokat. (calc és writer)
Az első és második válaszolónak: Nem a .xls (pont xls) és a .doc (pont doc) kiterjesztésűeket nem tudom megnyitni, hanem a ._xls (pont aláhúzás xls) és a ._doc (pont aláhúzás doc) kiterjesztésűeket. E-mail cstolmányaként szoktam ilyen kiterjesztésűeket kapni. Csak azt nem tudom, hogy melyik program csinálja ezeket és mire jó ez így.
Harmadik válaszolónak: Igen én is lementem, utána átnevezem, de ez macerás. Jobb lenne azonnal olvasni tudni.
A problémát a windows live 2009 levelező program okozza.
Az olyan csatolt fájlok kiterjesztését amelyik pontra végződik, kiegészíti egy aláhúzás jellel, amit aztán a windows nem tud megnyitni az ismeretlen kiterjesztése miatt.
pl. "filenev 2012.09.07.xls" -> "filenev 2012.09.07._xls"
A legjobb megoldás, a levelezőt frissíteni a windows live 2011 verzióra, amelyik már nem szenved ettől a bug-tól.
Alternatív megoldás a már korábban említett társítás, ahol az _xls kiterjesztést az excelhez, az _doc kiterjesztést a word-höz (stb.) társítjuk.
Enné a verziónál is fennál a probléma: 2011-es verzió (Build: 15.4.3555.0308)
Talán a 2012 verzióban már tényleg javítják. Már letölthető a Microsoft oldaláról: [link]
Ez a hiba a Live Mailt használóknál lehet felfedezni
A MEGOLDÁS a következő:
Ha és amennyiben Live Mailt használsz, függetlenül attól, hogy 2009-es, 2011-es vagy 2012-es, NE társíts olyan fájlt, aminek a kiterjesztés előtti pont előtt pont van.. Ha úgy tetszik, a fájlneved (kiterjesztés nélkül) NE végződjön ponttal. A ponttal végződő elküldött fájl, már az elküldött elemeknél ._*** formátumban fog jelentkezni (DOC, XLS, PDF stb...)
Ha és amennyiben nem Live Mailt használsz, ez csak akkor fog előfordulni, ha olyan személytől kapsz hasonló fájlnévvel társított levelet, aki Live Mailt használ.. Microsoft Office, vagy Thunderbirdről elküldött, ponttal végződő fájlnév társítással, a Live Mailt használók "szenvednek" ezzel a problémával.
Tanács: NE használj pontot a fájlneved végén!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!