Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Egy 2000 körüli 128 MB-os...

Egy 2000 körüli 128 MB-os Celeron II alapú gépre milyen Linux lenne jó?

Figyelt kérdés

Desktop nélkül, szerverként, hálózatos gyakorlási céllal, tehát semmi komoly terhelés nem lenne. Most Debian 8 van rajta, de már nem tudom frissíteni 9-re, mert akkor "out of memory"-t mond.

Ilyeneket találtam, hogy Puppy, Tiny Core, Slitaz, csak nem ismerem őket. Ha jól tudom, ezek teljesen független, önálló disztrók, ilyen szempontból nem tudom, mennyire lehet gyakorlásra használni. Vagyis lehet, csak nem tudom, mennyiben mások.

Mit javasoltok?

2020. nov. 24. 02:36
 1/6 A kérdező kommentje:
Vagy OpenBSD is lehetne? Ha igen, akkor az mennyiben más a Linux disztrók?
2020. nov. 24. 02:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha Debiant gyakorolsz, akkor maradsz a Debian-alapú disztróknál, gondolom. Egyébként ahogy látom, a C2 CPU és a 128MB ram a Debian 9-nek elégnek kellene lenni, tiszta telepítéssel sem megy fel?
2020. nov. 24. 07:03
 3/6 anonim ***** válasza:
43%
A linux maga lehet hogy felmegy, de desktopkent hasznalni biztosan nem fogod. 128MB semmire nem eleg a legalapvetobb kernel-funkciokon kivul, semmilyen szervert (smb, nfs, web) nem fogsz tudni elinditani mert az oom killer 5 perc utan agyonveri.
2020. nov. 24. 07:10
 4/6 anonim ***** válasza:

A 128MB elég szűkös.

Elég SWAP -al talán elegendő.

2020. nov. 24. 09:29
 5/6 A kérdező kommentje:

#1: Tiszta telepítéssel nem próbáltam, csak az upgrade-et. Köszi, teszek egy próbát.

#2: Desktop nem kell, még monitor sincs rajta állandóra. Egyébként eddig ment pl. egy LAMP szerver. Persze csak én használtam, nem éles szerverként.

#3: Igen, a swap területtel nem spróoltam.

Köszönöm.

2020. nov. 24. 11:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Puppy elmuzsikálna rajta.
2020. nov. 24. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!