NAS szerverről lehet weboldalt futtatni? Ha igen, akkor hogyan?
Sziasztok!
Nemrégen kaptam egy NAS szervert az egyik barátomtól. Eddig csak filmeket tettem rá, amiket TV-ről néztem. Azonban igény lett rá, hogy webtárhelyként szolgáljon egy domain névvel. A kérdés az lenne, hogy ez lehetséges-e? Ha igen akkor létszi írjátok le, hogy hogyan.
A válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
Nekem nem pont ez a típus van, de hasonló. Lehet rajta, de fel kell telepíteni az Apache-t, a PHP-t és a MySQL-t. Ez az alkalmazásokban lesz. Utána össze kell kapcsolni egy DNS szolgáltatással (pl. [link] hogy kívülről el lehessen érni.
Viszont a leírás alapján csak 256 Mb RAM van benne. Ennek a rendszer kapásból lefoglalja a nagy részét, így alig maradna memória a weboldal futtatására. Maximum HTML oldalakhoz felelne meg, egy WordPress már elég lomhán töltődne be. Ehhez komolyabb NAS kellene.
Akkor inkább ingyenes webtárhelyet javasolok.
Az [link] pl. korlátlan tárhelyet és korlátlan adatforgalmat ad, és reklámmentes. A hátránya, hogy nem olyan gyors, mint pl. egy fizetős tárhely.
Ingyenes tárhelyben is van gyors, ilyen a [link] Ez 250 Mb tárterületet ad, és korlátlan adatforgalmat, továbbá ez is reklámmentes. Ha csak egy kisebb blogra vagy oldalra van szükséged, elég lehet ez a tárhely is. A tapasztalataim alapján ez a leggyorsabb és legmegbízhatóbb ingyenes tárhely (a szolgáltatás felér egy fizetős tárhellyel, csak a tárterület kisebb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!