Jelszót állítottam be a gépre, de nem akar betölteni. Vajon miért lehet?
Használtam vettem a netbookot. Egy jó darabig nem volt rajta jelszó beállítva. Pár hete beállítottam, de a bekapcsolásnál nem tölt be. Ennyi jelenik meg bekapcsolásnál: F9 (Change Boot Device Order) s F10 (BIOS Setup Options). Bármelyiket választom, nem történik semmi.
- Ha a kikapcs gombbal kikapcsolom s újraindítom, nem változik semmi.
- Ha kikapcsolom vagy épp nem, de az aksit kiszedem (nincsen a töltőn) s visszateszem, újraindítom, akkor érdekes módon működik, vagyis betöltődik s be tudom írni a jelszót. Annyi, hogy mindenegyes alkalommal, mikor ezt eljátszom (aksi ki majd vissza), a dátumot s időt újra be kell állítanom. Ezt szintén nem tudom mire vélni.
Windows 7 Ultimate
Netbook: Compaq Mini 110
Előre is köszönöm a segítséget.
Mire is állítottál be jelszót?
BIOS jelszó?
Windows felhasználói fiók jelszó?
(Utóbbinak tűnik, de jobb biztosra menni.)
Az, hogy akku kivétel és visszahelyezés után működik a dolog, arra utal, hogy a BIOS -ban rosszul (vagy sehogy sem) állítod be a BOOT sorrendet, de még mielőtt ezt megtennéd működik minden a BIOS alapértelmezett beállításaival.
Az óra ilyen esetben azért nullázódik, mert nincs energia (akku vagy töltő hiányában) a beállítások megörzése mellett az óra üzemeltetésére sem. Tehát ha kiveszed az akkut, akkor nincs miről működtetni az órát, illetve megtartani a BIOS (valószínűleg nem megfelelő) beállításokat sem.
Javaslom, a BIOS -ban a BOOT sorrend megfelelő beállítását (elsőnek is beállítható a merevlemez, ha nincs más, amiről BOOT -olnál, illetve ha van a kártyaolvasóban kártya, azt vedd ki, hogyha a BOOT sorrendben az előrébb van, mint a merevlemez. Ez persze vonatkozik az USB adathordozókra is.)
Köszi. Igen, Windows felhasználói jelszót állítottam be.
SD-kártya adapter valóban van benne, de csak az adapter, kártya nem. Most kiszedtem s olybá hat, hogy működik. Kigondolta volna, hogy ily egyszerű a megoldás. :)
Remélem ez így is marad.
USB-adathordozó nem volt benne, csak az egérnek az infravöröses része.
"Az óra ilyen esetben azért nullázódik, mert nincs energia (akku vagy töltő hiányában) a beállítások megörzése mellett az óra üzemeltetésére sem."
Ez hogy lehetséges? :) Úgy értem, ha van egy asztali géped, kikapcsolod s kihúzod a dugóját, vagyis semmilyen szinten nem kap áramot (energiát), attól még az idő/dátumbeállítások nem törlődnek. Vagy ez laptopnál/netbooknál ennyire másképp működne? :)
Jut eszembe:
Az egér USB -s interfésze maradhat bedugva (hacsak nem mutat a BIOS kompatibilitási hibát, azaz nem tudja megállapítani, hogy az csak egy periféria), ugyanis az nem adathordozó, csak egy vezetéknélküli periféria adóvevője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!