Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Jelszót állítottam be a...

Jelszót állítottam be a gépre, de nem akar betölteni. Vajon miért lehet?

Figyelt kérdés

Használtam vettem a netbookot. Egy jó darabig nem volt rajta jelszó beállítva. Pár hete beállítottam, de a bekapcsolásnál nem tölt be. Ennyi jelenik meg bekapcsolásnál: F9 (Change Boot Device Order) s F10 (BIOS Setup Options). Bármelyiket választom, nem történik semmi.

- Ha a kikapcs gombbal kikapcsolom s újraindítom, nem változik semmi.

- Ha kikapcsolom vagy épp nem, de az aksit kiszedem (nincsen a töltőn) s visszateszem, újraindítom, akkor érdekes módon működik, vagyis betöltődik s be tudom írni a jelszót. Annyi, hogy mindenegyes alkalommal, mikor ezt eljátszom (aksi ki majd vissza), a dátumot s időt újra be kell állítanom. Ezt szintén nem tudom mire vélni.

Windows 7 Ultimate

Netbook: Compaq Mini 110

Előre is köszönöm a segítséget.

2020. nov. 22. 18:29
 1/4 anonim ***** válasza:

Mire is állítottál be jelszót?

BIOS jelszó?

Windows felhasználói fiók jelszó?

(Utóbbinak tűnik, de jobb biztosra menni.)

Az, hogy akku kivétel és visszahelyezés után működik a dolog, arra utal, hogy a BIOS -ban rosszul (vagy sehogy sem) állítod be a BOOT sorrendet, de még mielőtt ezt megtennéd működik minden a BIOS alapértelmezett beállításaival.

Az óra ilyen esetben azért nullázódik, mert nincs energia (akku vagy töltő hiányában) a beállítások megörzése mellett az óra üzemeltetésére sem. Tehát ha kiveszed az akkut, akkor nincs miről működtetni az órát, illetve megtartani a BIOS (valószínűleg nem megfelelő) beállításokat sem.

Javaslom, a BIOS -ban a BOOT sorrend megfelelő beállítását (elsőnek is beállítható a merevlemez, ha nincs más, amiről BOOT -olnál, illetve ha van a kártyaolvasóban kártya, azt vedd ki, hogyha a BOOT sorrendben az előrébb van, mint a merevlemez. Ez persze vonatkozik az USB adathordozókra is.)

2020. nov. 23. 12:21
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi. Igen, Windows felhasználói jelszót állítottam be.

SD-kártya adapter valóban van benne, de csak az adapter, kártya nem. Most kiszedtem s olybá hat, hogy működik. Kigondolta volna, hogy ily egyszerű a megoldás. :)

Remélem ez így is marad.

USB-adathordozó nem volt benne, csak az egérnek az infravöröses része.

"Az óra ilyen esetben azért nullázódik, mert nincs energia (akku vagy töltő hiányában) a beállítások megörzése mellett az óra üzemeltetésére sem."

Ez hogy lehetséges? :) Úgy értem, ha van egy asztali géped, kikapcsolod s kihúzod a dugóját, vagyis semmilyen szinten nem kap áramot (energiát), attól még az idő/dátumbeállítások nem törlődnek. Vagy ez laptopnál/netbooknál ennyire másképp működne? :)

2020. nov. 24. 08:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Asztali számítógépben van egy elem (általában CR2032 -es lítium alapú, de nem újratölthető [habár létezik belőle újratölthető kivitel, az alaplap nem képes tölteni]), vagy egy integrált szuperkapacitor vagy egy kis méretű és kis kapacitású akku (utóbbi kettő akkor töltődik, ha áram alatt van az alaplap, viszont azt hozzá kell tenni, hogy ezek a tölthető beépített áramforrással ellátott alaplapok igencsak ritkák), ami a BIOS beállítások megörzéséhez és az óra működtetéséhez még épp elegendő (általában több évig is), de többre már nem. Laptopban viszont csak az akku van (a sokkal kisebb méretű kivitel miatt), esetleg a töltő, amiből energiát kaphat (már hogyha csatlakoztatva van). Emiatt ha a laptopból kiveszed az akkut és a töltő sincs csatlakoztatva, ott tényleg nincs semmilyen energiaforrás, asztali gép esetén viszont ott van (az alaplapon) egy elem/szuperkapacitor/akku, ami a BIOS beállítások megörzéséhez és az óra működtetéséhez elegendő akár huzamosabb áramszünet/kikapcsolt állapotban lévő idő esetén is.
2020. nov. 24. 12:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Jut eszembe:

Az egér USB -s interfésze maradhat bedugva (hacsak nem mutat a BIOS kompatibilitási hibát, azaz nem tudja megállapítani, hogy az csak egy periféria), ugyanis az nem adathordozó, csak egy vezetéknélküli periféria adóvevője.

2020. nov. 24. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!