Melyik tabletet vegyem, ha mindenem Windows alapú?
Vennék egy új iPad-et vagy egy Microsoft Surface Pro-t, mindenki az utóbbit támogatja a családban. Elsősorban munkára (Office 365) kéne valami hordozható erős tablet, de a következő hónapokban mélyednék el az Adobe Creative Cloud-ban, amire állítólag az iPad a jobb (plusz az iPad Pro szebb is, ami mondjuk nem szempont).
Szerintetek mit csináljak, melyik lenne a jobb döntés? Kompatibilis az iOS a Windows-al annyira, hogy ne érezzek fennakadásokat?
Egyértelműen Surface Pro X.
Bár a Windows nincs olyan szintű ökoszisztémában mint az Apple. Szóval amelyik jobban tetszik.
nézz utána, de én úgy tudom, a Sufrace ugyanazt az asztali Windowst használja, mint bármelyik számítógép. ezért ugyanazok a programok ugyanúgy futnak rajta, mint az asztali gépen/laptopon, csak tabletként is tudod használni a gépet, tudod érintő képernyővel is használni.
az iPad nem az Apple asztali/laptop operációs rendszerét használja. kicsivel többet tud, mint a telefonon (pl. egy képernyőn egymás mellett 2 programot látsz), de sokkal közelebb áll az oprendszere az iPhone-éhez, mint az Apple laptopokéhoz. ugyanazok a programok futnak rajta, mint a telefonon, nem tudnak az asztali programok futni rajta.
egy Office365 szintjén nem nagyon fogsz ebben különbséget érezni. viszont az Adobe programok esetén már akár ÓRIÁSI különbség is lehet. pl. az iPaden csak a tabletre külön elkészített tablet verziókat tudod csak használni - viszont azok a tabletre optimalizáltan fognak működni.
a Surface-n az asztali gépre készült Adobe programokat fogod használni, viszont az Adobe programok hajlamosak NAGYON erőforrás igényesen működni (attól függően persze, hogy mit is csinálsz velük), ehhez pedig egy Surface teljesítménye akár kevés is lehet.
Ennél nincs jobb: Huawei MatePad LTE Midnight Grey
Én ezt vettem. Meg vagyok elégedve. Igazad van az iPad Pro nagyon jó az Adobe termékeknek, de csalódni fogsz mert nem szabad rendszer, de az android igen. Már egyre több Adobe terméket adnak ki Androidra is. (pl. Lightroom, Photoshop) ha rajzolni akarsz akkor tudok ajánlani egy jó programot a flipaclip-et. Windows nagyon jó, de tablet és okostelefonra nem mert sokkal zártab rendeszret csináltak.
#4 szerinted a zárt rendszernek mégis mi a hátránya, mert így önmagában ez nem igazán érv, legfeljebb egy tulajdonság.
a zárt rendszer annak lehet probléma, aki szeretne olyasmit módosítani, amire a rendszer nem ad lehetőséget, de ez a felhasználók többségét egyik rendszernél sem érinti, mert a többség akkor sem akar élni vele, ha lehet, meg akkor sem, ha nem.
én 10+ éve használok iOS-t és még nem nagyon találkoztam hátrányával a rendszer zártságának. sőt olyan ismerősömről se nagyon tudok, aki valaha kihasználta volna az Android rendszer nyitottságát.
egyetlen programozó barátom van, akinél az volt a választás fő szempontja, hogy Androidra bármikor tud magának programokat írni - de soha nem tette meg, mert annyira már nem érdekelte, hogy éljen is vele. viszont több olyan programozót is ismerek, akik pont azért váltottak laptopon Linuxról Macre, telefonnál Androidról iOS-re, mert már unták, hogy szabadidejükben azzal szívjanak, hogy rendszerhibákat foltozgassanak és küzdeni kell a rendszerrel, hogy úgy működjön ahogy ők szeretnék. persze nem minden ember egyforma. van, akinek ez nem küzdelem, hanem izgalom és lehetőség, meg biztos olyan is van, akinek küzdenie sem kell és minden jól megy magától is. leginkább az igényeitől függ, hogy mire van valakinek szüksége
a Windows mobil rendszereknél sem a zártság az igazi probléma, hanem inkább, hogy (úgy tudom) még mindig kevés mobil alkalmazás van rájuk az Android és iOS rendszerekhez képest. sok fejlesztő még a két jóval elterjedtebb mindegyikére sem fejleszt, csak az egyikre. egy harmadikra meg még azok közül a nagy cégek közül is csak kevesen, akik a másik kettőre fejlesztenek.
viszont a Sufrace lényege pont az, hogy nem egy lebutított mobil rendszert használ, hanem teljes értékű asztali gépként képes működni egy tablet méretű, könnyen hordozható eszközben. így elvben minden asztali Windowsra fejlesztett program működik vele, csak még az érintő képernyő előnyeit is lehet élvezni rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!