Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Gmail tananyag átküldés?

Gmail tananyag átküldés?

Figyelt kérdés
A tanáraim az emailen történő tananyag átküldést hozták be, viszont nem teljesen világos hogy hogyan gondolták? Kaptam egy email címet és egy jelszót, viszont nem értem, hogy külön létrehoztak e egy csoportot a gmailen belül ahova az anyagot küldik, vagy egy gmail fiókba 20an befogunk lépni? Megpróbáltam az utóbbi opciót is, sikerült belépnem a fiókba, de érthetetlen számomra hogy az összes diák belelépkedhet. A jelszó amit kaptam, nem jó a Gmail Csoport funkcióhoz. Van valaki akinek osztálycsoportja volt gmailen, vagy ott hozták be a tanagyag átküldést?

2020. nov. 11. 21:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem itt a helyed: [link]
2020. nov. 11. 22:58
 2/5 A kérdező kommentje:
Próbáltam már, de a jelszó hosszabb mint 7 karakter és többet nem lehet beírni, plusz kaptam a jelszó mellé email címet is. Gyanítom egy gmail fiókba kell belépni az egész osztálynak.
2020. nov. 12. 00:12
 3/5 Lx simrol válasza:
Akkor jól gyanítod, mivel csak ez van
2020. nov. 12. 07:00
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez így van, akkor valaki rohadtul "profi" a tantestületben. :D

Értem én, hogy nem lehet mindenki informatikus. És nyilván nem is az alapján fogom mondjuk egy angoltanárt megítélni, hogy mennyire mozog otthonosan a számítógépek világában. De azért basszus... 20 éve masszívan a minennapi életünk része a számítógép. Értem én, hogy "hamarosan nyugdíjba megyek, minek tanuljak meg bármi újdonságot?" (értem, értem... csak megérteni nem fogom...), de jó 10 éve már teljesen kikerülhetetlen a számítástechnika. Még 2000-2005 körül azt mondom, hogy meg lehetett lenni nélküle, de amikor már lépten-nyomon mindent webfelületen kell adminisztrálni, meg mindent e-mailben kap az ember, az egyszerűen nem érv, hogy "nekem már csak 1 évem van nyugdíjig". Mert már 10 éve is csak ügyesen trükközve lehetett elkerülni, hogy használni kelljen. És persze minden évben küldenek mindenkit mindenféle csudajó továbbképzésre, csak épp abból nem, amit tényleg minden nap használniuk kéne. Ja, persze, eddig gondolom "működött" az, hogy a rendszergazdát nyaggatták még egy e-mail elküldésével is. Csak ugye most otthon van mindenki, nem tudják a rendszergazdát csak úgy odarángatni. És születnek ilyen szívmelengető megoldások, mint ez, hogy csinálnak egy e-mail címet, amiben egy teljes osztály fog garázdálkodni. Agyrém.

De komolyan, miért kell ezt így túlbonyolítani? Kulturált helyen az e-mailben tananyagküldés úgy működik, hogy a tanerő begyűjti az e-mail címeket, és arra elküldi az anyagot. Ha kicsit kompetensebb, akkor Thunderbirdben létrehoz egy címlistát, így azzal sem kell fáradni, hogy egyenként begépelje a címet. Vagy feltölti Google Drive-ra. (Vagy az iskola FTP-szerverére, ha van.) Netán beregisztrálja a tanulóit az amúgy faék egyszerűségű Classroomba. Azt már meg sem említem, hogy létezik egy Moodle nevű rendszer, amit pont távoktatásra találtak ki. Á.. nyilván a legbénább, és legszakszerűtlenebb módot kell választani.

2020. nov. 12. 08:39
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarom minősíteni a tanárokat, de informatika terén ne várj túl sokat tőlük. Ha csak abból indulok ki, hogy egyszer egy informatika tanár ismerősöm(aki akkor már néhány éve tanította ezt a tantárgyat) tőlem kérdezte meg, hogy mi az a partició.
2020. nov. 12. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!