Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Téves információ miatt lehet...

Téves információ miatt lehet pert indítani?

Figyelt kérdés
Egy weboldalon rendeltem valamit amire azt írták ki hogy 1-2 munkanapon belül megérkezik. Ez a dolog nekem határidőre kellett volna, de még mindig nem érkezett meg, pedig már 4 napja várok rá. Ilyenkor mit lehet tenni?

#per #téves információ
2020. okt. 28. 10:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Jogod van elállni a vásárlástól.
2020. okt. 28. 10:26
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem, emiatt nem lehet (pontosabban lehet, csak semmi értelme) pert indítani, mert nem csak a weboladalon múlik a kiszállítási idö.

Amit tehetsz, hogy elállsz a vásárlástól, erre 14 napon belül jogod van.

2020. okt. 28. 10:37
 3/5 anonim ***** válasza:

Az a gond kérdező, hogy a futárcégek mostanában lassúak valamiért úgy vettem észre és erről gyakran a webshop üzemeltető is későn értesül.

Úgyhogy a DPD pl átállt valami új rendszerre. Kérd meg a webshoptól, hogy adják meg a csomag nyomkövetési kódját stb és ott nézd meg hol tart.

Az elmúlt 3 hétben 2 csomagot rendeltem és 3-4 nap a kiszállítás a csomag átvételtől (DPD és GLS)

2020. okt. 28. 10:38
 4/5 A kérdező kommentje:
2, 3 én értem hogy nem a web -től függ a kiszállítás gyorsasága hanem a futárcégtől, de akkor mért írnak ki ilyen rövid időt?! Egyébként direkt olyan cégtől rendeltem ahol a legrövidebb volt a kiszállítás ideje, és csak ezért választottam a drágábbat!
2020. okt. 28. 19:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Azért írnak ilyen idöt, mert a kiszállító cég ennyit vállalt velük szemben. Ök a csomgszállítás idötartamát nem tudják befolyásolni, ez a csomagküldö cég által okozott késedelem.

Ez kb olyan, mintha te küldesz egy táviratot, a posta meg nem viszi ki idöben. Arról te nem tehetsz ebben az esetben, hogy a címzett nem kapta meg korábban.

2020. okt. 28. 19:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!