Hol tudom megnézni a gépembe hogy milyen HDD-t vegyek?
Nem akarom szétszerelni..(de ha muszály)
dxdiagnál se találtam..
csak azért kérdem mert szeretnék bele venni/rendelni
köszi előre :D
Azt kéne megtudnod, hogy az alaplapodon van e SATA csatlakozó. Mert ha régi géped van előfordulhat, hogy csak PATA csatlakozó van. :)
Baloldali a PATA, jobboldali SATA.
Ha van SATA csatlakozó az alaplapon, akkor mindenképp olyan winyót vegyél.
12,44-es
IDE és SATA a csatlakozások neve.
Ne hülyítsd a jóembert ezzel a pata dumával, mert ha bemegy egy szaküzletbe azzal, hogy kérek egy patacsatlakozót, örülhet, ha csak a helyi kovácshoz küldik el, hogy ott keressen patkószöget./ Még a nagyarcú szakemberek sem használják a PATA megnevezést. / A kérdésből nyilvánvaló, hogy nem vizsgázott IT-s az illető, ami nem baj, de hülyíteni sem kellene.
1 informatikus
vista,(most win7)2007ben lett vásárolva..
most 16Mb-s 7200rpm-s van benne 80gb-s :S..
szerintem akk van SATA benne..
és néztem bévülről is és rávolt irva h: ATA..
13:55:
:D :D Felettébb vicces vagy. Vegyél vissza egy kicsit az arcodból, nem hülyítek senkit.
Egy szaküzletben meg csak akkor fordulhat elő, hogy nem tudják, hogy mi az a PATA csatlakozó, ha kb annyi eszük van mint neked. :) Az ilyeneknek meg nem ott lenne a helyük. Az más kérdés, hogy sajnos tényleg ez a szomorú helyzet. Sok szakboltban dolgozó eladó még a cmos-ról se tudja, hogy azt eszik, vagy isszák e. Az FSB meg csak valami fura nevezetű drog nekik.
Ha már mindenképpen kötekedni jöttél, kioktatlak én is egy picit.
PATA = Parallel ATA (párhuzamos adatátvitelt alkalmaz)
SATA = Serial ATA (soros adatátvitelt alkalmaz)
Noh, és a PATA-nak lehetnek még szinonimái a következők: IDE, ATAPI és az UDMA.
Amúgy 2003 óta hivatalosan a PATA megnevezést kéne használni, utalva ezzel a párhuzamos adatátvitelre.
Az más kérdés, hogy lehet használni az IDE megnevezést is.
Hivatalosan, ez akkor is Parallel ATA marad, hiába nem tetszik.
Amúgy függetlenül attól hogy nincs sok közöd hozzá: ELTE IK-on végeztem, van diplomám. Képzés alatt 2 számítástechnikai boltban voltam szervizes, azóta meg rendszergazdaként dolgozok, immár több mint 8 éves tapasztalattal a hátam mögött.
Szóval, hogy én mennyire vagyok „vizsgázott” IT-s, arről ennyit.. :)
Szeretem amikor mindenféle munkatapasztalatot nélkülöző kis seggdugaszok OKJ-s papírral büszkélkednek, és kötnek bele mindenbe, amibe csak lehetséges.
Kérdező: 2007-es gép esetén mindenképpen kell lennie SATA csatlakozónak. Vegyél bármilyen SATA-s winyót, amit gondolsz. Arra érdemes még figyelned, hogy 7200-as fordulatszáma legyen. Picit gyorsabb, mint egy 5400-as.(amit főleg laptopokban szoktak használni)
Hosszú válaszoló: igen köszi :D
de még nem terveezk uj gépet venni vagy a vinyó az a HDD?
mertha igen akkor szeretnék és láttam 1 oldalon h 500gb-s a maximum az én gépembe,ahhoz h erősebb kelljen kellene egy uj alaplap is...ha jol tudom
szoval
köszi :)
Winyó, HDD, merevlemez, ugyanaz. :)
Nyugodtan vehetsz nagyobbat is, nem kell új alaplap miatta.
Maximum sata I, sata II kompatibilitási problémák miatt nem máködhet elsőre 500gb-os nagyobb lemez, de ez orvosolható.
Egy jumpert (két tüskét rövidrezáró műanyag sapkát) kell majd esetlegesen áthelyezned a winyón, ha elsőre nem ismeri fel. De kérj tanácsot a boltban az eladótól, kellene értenie hozzá...
Ilyet szeretnék: [link]
igaz szlovák de én mégis itt lakom és akkor innen kell rendelnem :D
de ez belemenne nem? mert ez a legutolsó szoval a 500gb-s...
és ez a 7200-s szoval akk csak az lehet a legerősebb az én gépembe..
de kár h nemtudom nekem hányas
mert látom vannak 2.5''ATA,3.5'' ATA aztán ott meg 7200 16MB
akkor azok is belemennének nem??
mert itt alatta még látok SAS HDD-t ami már akk eltérő.._
ezzel azt akarom kérdezni hogy 3.5''-s is belemegy az én gépembe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!