Bizarr kínai fájlnevek?
Figyelt kérdés
Kínai gyártók angol nyelvű termékoldalain a képeknek néha elég furcsa nevet adnak, amit nem minden program tud kezelni, pl. 100-3.jpg helyett 100-3.jpg. Ez a szám máshol elég pixes, mintha raszteres lenne, tehát nem a 3-as számnak megfelelő kód. Szerencsére a Windows Intézőben át lehet nevezni őket. Hogy kerülnek elő ilyen karakterek, amikor nevet választanak? Valami kínai-angol konverter lehet a hibás?2020. okt. 17. 11:39
1/6 CspCsj válasza:
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ilyeneket én is találtam, a UNICODE-ban van egy rakás különböző 3-as, de továbbra sem értem, hogy mit keresnek ezek fájlnévben normál karakterek mellett.
2020. okt. 18. 12:29
3/6 CspCsj válasza:
Ahogy a linkelt cikkben is írják, a távol-keleti írásjelek inkább négyzetes helyet foglalnak, szemben a nálunk használt téglalap alapon ábrázolt karakterekkel - szóval náluk az írásjelekhez igazodóan a számok is szélesebbek.
4/6 A kérdező kommentje:
Értem én, csak azt nem, hogy miért tesznek ilyet fájlnévbe, ha nyilván meg tudják oldani normál számokkal is, mint a példában (mert a több szám jó). Talán a kínai billentyűzeten többféle számkiosztás is van. Mindegy, köszönöm.
2020. okt. 18. 14:57
5/6 CspCsj válasza:
Ja, hogy miért fordulnak elő kevert számok?
Gondolom azért, mert angol programkód-részleteket használnak fel kínaiak, és a módosítások már a saját billentyűzetükről (más karaktertábla alapján) kerülnek bele.
6/6 A kérdező kommentje:
Lehet, köszönöm.
2020. okt. 18. 17:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!