Csv fájl MySQL-be importálásakor a null értékek miért numerikusan 0 értékeként tárolódnak?
Figyelt kérdés
Ez csak az integerek esetében van, karakterláncok esetén "null" helyett nincs semmi. Elsőre azt hittem nem endélyeztem a null értéket, de mikor ellenőriztem akkor be volt pipálva...2020. okt. 13. 10:21
11/14 anonim válasza:
Kézzel (load data infile) próbálod importálni vagy valami kliens programmal?
Amúgy ez megoldhatja utólag:
update tag set szuletett = null where szuletett = '';
update tag set elhunyt = null where elhunyt = '';
12/14 A kérdező kommentje:
Igen, maga a probléma megoldódik, de nekem b.ssza az agyam hogy ez miért van :D
2020. okt. 13. 15:40
13/14 anonim válasza:
Oké,de a kérdés az,mivel importálod, illetve, hogy ott mi az ami be akar kerülni az adatbázisba, nem-e véletlen maga az importálós cucc szúrja el.
14/14 A kérdező kommentje:
Phpmyadmin-ban létrehoztam a táblát a mezőkkel. Egy txt fájlom volt, ezt átneveztem csv-re majd az első sort kitöröltem ami a mezők neve volt. Az így kapott csv-t importáltam phpmyadminbe. Formátumnál kiválasztottam, hogy csv, az oszlopok elválasztásánál pedig \t mivel tabulátorokkal vannak elválsztva az oszlopok. Végül bepipáltam, hogy ne legyen megszakítás INSERT hiba esetén. Ennyi amit csináltam.
2020. okt. 13. 16:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!