Miért nem engedi bootolni a laptopot??
Van egy Gericom Phantom 1440 es gép amit hoztak javitásra de egyszerüen semmi féle telepitöt nem hajlandó bootolni!!
Se lemezröl se USB-röl nem bootol és a sorrend természetesen be van állitva!
Esetleg valakinek valami ötlete van??
ilyennel még nem találkoztam hogy egyikröl sem akar bootol-ni!!
Milyen telepítőket próbáltál?
Windows XP, régebbi Linux volt köztük?
Egy ilyen régi gépnél a CD/DVD meghajtó talán már nem jó. (vagy csak nem minden írott lemezt ismer fel)
Egy nagyon régi gépnél nálam is előfordult hasonló, - áttettem a HDD-t másik gépbe, ott indítottam a rendszertelepítést, majd az első újraindulásnál visszatettem az eredeti gépbe, és ott ment végig.
Gyorskeresésre itt egy útmutató, hogyan kell egy másik gépen rámásolni a HDD-re az XP telepítőt, ami visszatéve elindul:
Connect HDD to another PC
Make partition and format (fat32 or ntfs)
Open CMD (E=Install CD Drive, D=External HDD partition)
E:\I386\winnt32.exe /syspart:D: /tempdrive:D: /makelocalsource /noreboot
Follow steps (Full Install, Serial...)
VERY IMPORTANT: if you want the drive letter to appear as C:\ go to D:\$WIN_NT.~BT\ and delete the MIGRATE.INF file
When it finish, turn off the PC and put the HDD back into laptop
It will continue the installation
Én Win7 et próbáltam mivel más telepitő lemezem nincs,csak win10 de ahhoz harmat gyenge ugyhogy azt meg se próbálom!!
Megpróbálok szerezni Win Xp telepitőt!!
De viszont ha belapcsolom a laptopot akkor a lemezt be rakom és nem olvassa(win7)!!
Illetve boot pendrive bedugom és azt írja hogy tegyek be lemezt a következő meghajtóba (usb)
Tönkrement a DVD meghajtó ha nem olvas semmit...
(ha azt próbálgatod) naná bootolni se tud róla.
Köszi a linkeket!!
Csak az a probléma hogy pendrive-ról sem bootol!
Ha telepitő pendriveot bedugom akkor a sajátgépbe belépve annyit ir az usb meghajtora hogy tegyen be lemezt a következő meghajtóba (Usb G:)
USB boot-ra most nincs más ötletem.
Esetleg másik gépbe rakd át a HDD-t, telepíts rá Win7-et, majd tedd vissza. Visszarakás előtt egy sysprep-et próbálhatsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!