3D nyomtatóval hogyan lehet a "levegőben" nyomtatni?
Akartam nyomtatni egy talpas poharat (nem rendes használatra, csak nem rég vettem egy 3D nyomtatót és csak tesztelgetem) és amikor a pohár alját kezdi nyomtatni, ott kvázi a levegőben kellene nyomtatni, és nem megy neki. Össze-vissza húzza a szálakat.
egy ilyesmit szerettem volna. A talpat megcsinálja, meg a kis "oszlopot" is, majd amikor elkezdi csinálni magának a pohárnak az alját, akkor össze-vissza sikerül, mert ugye a levegőben kellene nyomtatni. Van erre valamilyen szokás, vagy ilyeneket lehetetlen nyomtatni?
a hasonló tárgyakat úgy szokták nyomtatni, hogy csinálnak alátámasztásokat amik megtartják a cuccot amíg el nem készül a nyomtatás, majd utána te szépen szikével levágod.
vagy más irányban nyomdatod (elfektetve) a modellt
sajnos a 3D nyomtatás nem úgy van mint a sima papírra nyomtatás.... ki kell tapasztalni a nyomtatódat is és sok-sok dolgot kell megtanulni mi hogy megy.
van regeted tutorial youtubeon is, illetve van magyar fórum/facebook csoport ahol lehet segítséget kérni.
Kb sehogy.
Vagy kezdj el kísérletezni a támaszanyag beállításokkal, vagy alakítsd át dupla fejesre a gépet, és vízben oldódó támaszanyaggal nyomtass.
Lehet vízben oldódó anyag nélkül is szép felszínt csinálni, amiről könnyű leszedni a támaszanyagot, de nem olyan egyszerű, sokat kell kísérletezni a beállításokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!