Melyik virtualizációs szoftver(nem tudom jobban megfogalmazni) a leggyorsabb és legjobb Windowsra? Ingyenes jó lenne. (VMWare Workstationnak csak próbaváltozata van, ami hamarosan lejár)
A VMWare Player ingyenes.
A legnagyobb sebességet úgy érheted el (plusz hardver vásárlása nélkül), hogy fogsz egy tier 1-es hypervisort (pl. Xent vagy ESXit), felpattintod a natív vasra, így nem lesz alatta plusz lassító tényezőnek az oprendszer.
Köszi! Azt hittem, hogy a Player sem ingyenes, de ezek szerint az 😃. Sokat segítettetek! A gépembe amúgy nem hiszem hogy kéne plusz hardver (azon kívül, amit tervezek: 8Gb RAM bővítése 16 GB-ra)
"egy tier 1-es hypervisort (pl. Xent vagy ESXit), felpattintod a natív vasra, így nem lesz alatta plusz lassító tényezőnek az oprendszer." Ez mit jelent? Hogyan kell? Bocsi, de ebben nem vagyok jártas.
Amit most te csinálsz, az tier 2 (vagy type 2) virtualizálás. Ez azt jelenti, hogy van az operációs rendszer, azon fut a hypervisor, benne pedig a guest OS. Az operációs rendszer (ami nálad egy desktop Windows), a driverek, a szolgáltatásak már eleve megeszik az erőforrások (CPU idő, I/O idő...) egy jelentős részét, tehát ennyivel kevesebb jut a hypervisornak, és a benne futó OS-nek. Ilyen hypervisorok pl. a Virtualbox, VMWare Workstation/Player/Fusion, és a Windows asztali kiadásokban futó Hyper-V (ha bemész a Vezérlőpult -> Programok és szolgáltatások -> Windows szolgáltatások be - és kikapcsolása menübe, lehet hogy te is megtalálod ott a Hyper-V-t).
Tier 1 (bare metal) virtualizálás esetén nincs különálló operációs rendszer. A hypervisor maga egy olyan operációs rendszer, aminek fő feladata a vm-ek kezelése, és ezen kívül nem is nagyon tud mást. Ilyen pl. az ESCXi, Oracle VM, Citrix hypervisor (régebben Xen server) - ebből van express verzió ami ingyenes, az erre a célra készült Linux disztró (KVM-mel), illetve a szintén ingyenes Microsoft Hyper-V server.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!