Van ilyan program?

Figyelt kérdés

Régóta szeretnék olyan videókat készíteni, amikben van fantasy elem, megtévesztőek, vagy hogy is fogalmazzak... Meg lehet úgy szerkeszteni, mint ha egy filmben lennék, különböző effekteket lehet egy egy kis snitthez hozzá adni, gondolok itt például, hogy a kezemből villám jöjjön [ez csak egy furcsa példa volt]

Elnézést, ha nem magyaráztam érthetően😅

Szóval azt szeretném kérdezni, hogy gépre [akár telefonra, minden eshetőséget meghallgatok] van-e ilyesmi szuper program, ami lehetőleg ingyenes?

2020. okt. 6. 16:01
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a telefonos szerkesztést sosem értettem, nem tudsz semmilyen precíz műveletet elvégezni. A feladat amit meg akarsz csinálni eléggé komplex. Van rá program, de egyrészt nem ingyenes, másrészt nem két kattintás egy ilyen, hetekbe telik mire egyáltalán megtanulod használni az alapokat, majd azt fokozatosan egyre jobban alkalmazni.

Az az elképzelésed amit meg akarsz valósítani, egy konkrét szakmát vagy speciális munkakört jelent, nem kevés tudással és tapasztalattal. Nem egy 'ide kattintok - oda húzom a kiválasztott effektet - mentem a videót' szintű dolog.

2020. okt. 6. 16:11
 2/3 anonim ***** válasza:

Mobilra tényleg felejtsd el, az nem erre van kitalálva. Ha létezik is ilyesmi app, akkor is gagyi lesz az eredmény ezt garantálom.

Számítógépre viszont elérhető a (fizetős) After Effects illetve az ingyenes Blender amivel megtudsz ilyesmit valósítani, de tény, hogy nem 2 perc. Ellenben sok youtube tutorial van hozzá, amiből azért megtanulható.

Vannak más programok is ezeken kívül, de szinte kivétel nélkül fizetősek és többnyire kevesebb segédanyag érhető el hozzájuk ezért javasoltam a két legnépszerűbbet, de ha érdekel a téma, akkor utána nézhetsz a Maya-nak, vagy a foundry-től a Nuke-nak, vagy sidefx-től a Houdini-nek.

Mindegyik program "végtermékével" találkozhattál már filmvásznon, de ezek NAGYON nem kezdő szintű, nyilván fizetős programok, amikhez még az oktatóanyagok is egy vagyonba kerülnek. :) De érdekességképp érdemes ráguglizni azért...

2020. okt. 6. 16:23
 3/3 anonim ***** válasza:
Tégy egy próbát az ingyenes és nyílt forráskódú Natronnal is: https://www.youtube.com/watch?v=V2MvbfuITT8
2020. okt. 6. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!