Van olyan progi, amivel időkorlátot tudok rakni a hangfájlra?
Például felveszek egy 60 perces hanganyagot, és rárakok egy 7 napos időlimitet. Ezt elküldöm valakinek sms-be vagy emailre. Amikor az illető megnyitja a fájlt, onnantól kezdve beindul a 7 napos timer, és amikor lejár, már nem fogja tudni lejátszani az anyagot.
Esetleg, ha nem létezne ilyen, talán van olyan weboldal, ahol ezt megtehetjük, ha hangfájlt töltünk fel?
audiófájlt nem lehet így korlátozni.
ha becsomagolod egy lejátszó programba, ami 7 napig használható, mint egy trial program, úgy elképzelhető...
Az eljárást DRM-nek hívják, de nem ér sokat.
Ami lejátszható, az egyúttal rögzíthető is.
Szerintem médiafájlokba nem igazán lehet olyan programkódot írni, ami első indításkor lecsekkolja a rendszeridőt, megjegyzi a dátumot egy X értékben, aztán minden indításkor ellenőrzi, hogy lejárt-e a 7 nap. Valamilyen olyan konténerben kell elhelyezni az adott médiafájlt, ami tartalmazhat scriptelt kódot. Nem ma volt, hogy programozással foglalkoztam, így nem tudok biztosat mondani. De így elsőre nekem az swf ugrik be. Ez a Flashnek volt egy multimédiás fájlformátuma, amibe tudtál ActionScript-ben írt kódot is elhelyezni. Ha mondjuk ebben vagy ehhez hasonló formátumban van elhelyezve egy hang- vagy videófájl, akkor lescriptelhető akár egy rendszeróra csekkolás, vagy egy jelszóbekérés is akár.
Amit nővéred kapott is valami ilyesmi megoldás lehetett. Vagy rosszul emlékszel és egy webes felülethez kapott ideiglenes hozzáférést. Ezt tartom valószínűbbnek. :)
#7: Azt írod létezik ilyen. Mi a neve? Az már lényegtelen, hogy így is lehet rögzíteni a lejátszott fájlt.
Köszönöm a többieknek is a választ! Ha heteske nem ad választ, ennyi volt. Akkor marad az a megoldás, hogy feltölteni valami oldalra, majd amikor eljön az ideje, akkor törölni. Ez mondjuk nem jó megoldás, de ha nincs ló a szamár is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!