Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » 21:9-es monitoron miért nem...

21:9-es monitoron miért nem húzza ki full screen-re a filmet egyik media lejátszó sem?

Figyelt kérdés
Windows media playerrel meg vlc-vel próbáltam, de néhány (21:9-es képarányú) filmet nem tesz ki full screen-re még a vlc sem. Nem minden filmet, csak párat. Alulra is, meg felülre is, meg 2 oldalra fekete sávokat tesz ki, vagyis nem teszi ki full screen-re. Miért nem? És hogyan tudnám orvosolni a problémát? Esetleg ilyen lenne a fájl? Ha igen, hogyan oldom meg. Van olyan lejátszó, ami "akkor is" kihúzza full screen-re?

2020. okt. 3. 11:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
28%

Sajnos a filmekre van ráégetve az a retkes csík.

Megoldás: A lejátszón, betöltött videóval jobb katt, levágás, és próbáld megtalálni a megfelelő arányt.

2020. okt. 3. 11:54
 2/14 anonim ***** válasza:
0%

Nincs a filmekre semmilyen fekete csík ráégetve.

Esetleg nem lehet, hogy a film felbontása alacsony és ezért kicsi a kép? Mivel írod is, hogy nem minden filmnél van.

MediaPlayer-ben van olyan, hogy zoom. Próbáld azzal. Kinagyítja a képet még ha kicsi is a felbontása, persze minőségben nem lesz jó.

2020. okt. 3. 11:59
 3/14 anonim ***** válasza:
81%

"Nincs a filmekre semmilyen fekete csík ráégetve."

Rengetegre ráteszik :) még eredeti BR kiadásokon is.

2020. okt. 3. 12:00
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem kicsi, én ha tehetem akkor 4K-ban szedem le a filmeket, több 4K-s filmet szedtem le, amit nem tesz ki full screen-re. Próbáltam zoom-olni de semmi. 1-es, nem találtam olyan opciót, hogy levágás.
2020. okt. 3. 12:03
 5/14 A kérdező kommentje:
A vlc a ctrl+görgővel a feliratmezőt nagyítja.
2020. okt. 3. 12:04
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat, videó -> levágás.

[link]

2020. okt. 3. 12:08
 7/14 A kérdező kommentje:
Megtaláltam, de nem a jobb klikknél. Köszi a válaszokat, megoldottam. VLC-ben fenti sáv, videó, és ott lesz, hogy levágás. Most 2.39:1-en van. Így sem 100%ig full screen, de majdnem az, egy nagyon piciki fekete sáv van így, de alig észre vehető.
2020. okt. 3. 12:08
 8/14 anonim ***** válasza:
54%
Ha rá lenne égetve a filmre fekete csík (ami természetesen nincs, mert semmi értelme nem lenne, ki akar fekete csíkot nézni), akkor nem tudná levágni semmilyen lejátszó, max. egy videó szerkesztő programmal lehetne. Szóval tetszik vagy sem, nyomogathatod a piros x-et, attól még nem lesz igaz az, hogy szórakozásból fekete csíkokat raknak a filmekre. Egyszerűen nem jól volt beállítva az arány a kérdező monitorján, mint azt a belinkelt kép is mutatja. A levágás menüpont egyszerűen félreértelmezés, az képarányokat lehet beállítani akkor, ha a videó képaránya és a monitor képaránya nem megegyező. Ennnyi.
2020. okt. 3. 12:29
 9/14 anonim ***** válasza:

* Nem nyomogattam rád piros X-et.

* Rá szokták égetni filmekre, és sorozatoknál is gyakori.

* VLC simán levágja, erre való az említett funkció :)

[link]

2020. okt. 3. 14:40
 10/14 anonim ***** válasza:

BTW ha már odaírtad a végére, hogy ENNYI.

Egy kis oktatás:

Semmit sem segítettél eddig a kérdezőnek, helyette csak azon jár az eszed, hogy megkérdőjelezd a probléma létezését. A problémáét, amit a kérdező egyértelműen tapasztal, mert olyat töltött le amit a szűk agyad nem képes feldolgozni.

2020. okt. 3. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!