Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Létezik, hogy ez egy normális,...

Létezik, hogy ez egy normális, hibamentes ZIP tömörítés?

Figyelt kérdés

Adott egy mappa, benne 7 darab 1,3 GB-os WAV hangfájl. Az egész mappa összesen 9,2 GB.

Becsomagolom ZIP-be az egészet mappástul és a ZIP fájl mérete 11 MB lesz.

Ez nekem nagyon hihetetlennek tűnik. Nincs ezzel valami hiba?

2020. okt. 2. 10:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
#10 ilyet én film DVD-n láttam. Volt rajta egy másfél órás, kb 1 GB-os fekete videó, amire még rá is hivatkozott a menü, de úgy megtrükközve, hogy azonnal ugorjon is ki belőle, így ha csak simán kivetted, az egész navigáció elhalt. Át kellett írni hozzá az egész menü navigációját, vagy teljesen kiiktatni, amit egy átlag felhasználó nemigen tud.
2020. okt. 2. 12:23
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Kissé fura.

Generáltam 2 órányi, sztereó, 44100 Hz mintavételezésű, 16 bit bitmélységű, csak csendet tartalmazó (hogy nagy legyen a redundancia) hangállományt - a mérete 1270080000 bájt (vagyis 1,2 GiB) lett.

Ha ezt zip-pel (Ubuntuhoz adott Zip 3.0 (July 5th 2008), by Info-ZIP, alapbeállítások) összetömörítem, kapok egy 229 MiB-os állományt.

Ha 7zip-pel (p7zip 16.02, lzma tömörítési típus, ultra metódus), 151 MiB.

Ha flac (ffmpeg 3.4.8, alapbeállítások) 163 MiB.

[link]

2020. okt. 2. 12:23
 13/13 CspCsj ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül a tárolási méret számít.

Ha mondjuk csak 20 percnyi hanganyag látszik, akkor lehet, hogy utána csupa "nulla" van a fájlokban.

2020. okt. 2. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!