Hogyan kell szabályosan leállítani egy operációs rendszer nélküli számítógépet?
Még nincs op. rendszer a gépen.
Ha bekapcsolom, utána hogy kell szabályosan, megfelelően leállítani?

Ha tényleg nincs semmi operációs rendszer a gépen, akkor elég ha benyomod a bekapcsológombot, nem muszáj hosszan sem tartani.
De mivel nincs rajta semmi, ami tönkremehet, így attól sem lesz több baja, ha csak kihúzod a konnektorból.

Azt lehet tudni, milyen cellal kapcsoltatok be? :D
Tudom, egyket hibauzenet meg a villogo kurzor par percig lehet izgalmas, de azert megis... ;)
Épp telepíteni akartuk a rendszert, és késve nyomtam meg a Boot menübe való belépést, így bekapcsolt a gép, kiírva, hogy nincs op. rendszer.
Azóta beléptem a Boot menübe, átállítottam a boot sorrendet és már megy is a telepítés.
Csak előtte nem mertem simán kikapcsolni, nehogy kárt tegyek bármiben is.
Még ha op. rendszer nem is volt rajt.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!

"Azóta beléptem a Boot menübe, átállítottam a boot sorrendet.."
És már el is hibáztad.. mert nem így kell telepíteni.

Leírnád a saját szavaiddal, hogy SZERINTED mit és hol hibáztam (volna) el? SZERINTED hogyan kell(ett volna) telepíteni?
Köszönöm szépen.

Itt hibáztál: "beléptem a Boot menübe, átállítottam a boot sorrendet.."
Nem kell belépni a biosba, nem kell el állítgatni a boot sorrendet korszerű (uefis) gépen. Ilyen minden 6 évnél fiatalabb gép.
Szerintem úgy kell csinálni ahogy az #5-ben linkeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!