Anita220 kérdése:

Valaki ért ehhez?

Figyelt kérdés

(-Ezt adta fel a tanár de nem igen tudom hogyan álljak neki. Ha bárki ért az SQL-hez és tud segíteni nagyon szépen köszönöm:) -)

A mai feladat elkészíteni egy olyan programot, ami generál egy szorzásos feladatot.

A felhasználó feladata megoldani ezt, amit aztán a program kiértékel, hogy helyes-e a megoldás.

A számok véletlenszerűen 0 és 99 között legyenek.

Minta:

| 3 * 8 = ? ==> Számítógép generálta |

| 4 ==> Felhasználó írta be |

| Rossz válasz ==> Számítógép állapította meg|

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

2020. szept. 17. 16:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Sql-ben kell, biztos?
2020. szept. 17. 17:27
 2/4 anonim ***** válasza:

Pontosan milyen SQL-dialektusban/-rendszerben?

"A számok véletlenszerűen 0 és 99 között legyenek."

Mármint a szorzásos feladatban a szorzó és a szorzandó legyen véletlenszerűen 0 és 99 között (nyílt vagy zárt intervallum)? Vagy a szorzat/a felhasználó által megadható szám?

2020. szept. 17. 17:42
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is lenne egy kérdésem: "Felhasználó írta be"

Hova is pontosan? pl egy függvény paramétereként?

Gyanús nekem is hogy ez nem SQL akarna lenni. Vagyis ilyen típusú (és szövegezésű) feladatot ott nem szoktak feladni.

Ezt inkább eltudom képzelni python/c/c++/c#/java program "házifeladataként".

Persze nem mondom, hogy pl postgresql-ben (csak példa) ne lehetne megoldani, deee... akkor hiányzik pár instrukció a feladatból nekem.

2020. szept. 17. 17:50
 4/4 anonim ***** válasza:
Ezer biztos, hogy SQL? Végül is megoldható, de akkor tudni kéne, hogy milyen adatbázist tanultok. Általában Oracle-t szoktak tanítani (PL/SQL) db programozásnál, de a kérdésből kétlem, hogy ilyen gagyi feladatot osztanának ki...
2020. szept. 18. 01:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!