Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Számítógép összerakása 180e~...

Számítógép összerakása 180e~ Ft-ból?

Figyelt kérdés

Nem nagyon értek a számítógépek összerakásához, és arra szeretnék kérni valakit, aki ért ezekhez a dolgokhoz, hogy össze tudna nekem-e rakni egy számítógépet. A fent említett összeg egyfajta támpont.

Igazából csak játékra használnám(pl.:warzone), meg esetleg tanuláshoz.

Köszönöm szépen előre a segítséget!:)

2020. szept. 16. 22:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Csak a gép önmagában, vagy az ár tartalmaznia kell egeret, billentyűzetet és monitort is?
2020. szept. 16. 23:11
 2/14 A kérdező kommentje:
Az ár csak a gépet tartalmazza.
2020. szept. 16. 23:26
 3/14 anonim ***** válasza:
34%

Alább egy tisztességes, nagyon alap, de jó minőségű alkatrészekből álló, belépő szintű gamer összeállítás. Tényleg nem egy nagy eresztés, de ennyiből nem igazán tudtam jobbat összehozni, így is kénytelen voltam túl lépni pár ezerrel 180e-et.

Alaplap:

[link]

Processzor:

[link]

Videokártya:

[link]

RAM:

[link]

Alaplapi M.2 SSD:

[link]

Merevlemez:

[link]

Számítógép ház:

[link]

Tápegység:

[link]

2020. szept. 17. 01:29
 4/14 anonim ***** válasza:
90%

Én inkább a bővíthetőségre mennék rá AM4 alapon. Kis kompromisszum most, több előny később.

Akármilyen B550-es olcsó alaplap (28 000 alatt van Gigabyte B550M SH2)

Ryzen 5 3400G

2x8GB legalább 3000 de inkább 3200MHz-es kit (pl G.Skill Ripjaws V)

Kingston A2000 PCIe SSD ( itt már értelme is van )

1TB HDD, tökmindegy, legolcsóbb

Akármilyen normális 450-500Wattos táp

Egy olcsóbb 11-12000 körüli ház pl Zalman S4

Ez így nálam 146 000Ft. Ez a gép működik, kicsit visszűbb vett igényekkel lehet akár a warzonenal is játszani FHD@45-55FPS-sel, a megmaradt pénzt félreteszed és később veszel egy tisztességes videókártyát. A két csatornás memóriával és némi tuninggal nyersz még pár FPS-t - persze aktuálisan lassabb lesz, mint a fentebbi GTX1650-es konfig.

Ha bevállalod a használt cuccokat( pl hardverapró ) akkor kb 2000 forinttal drágább, ha a processzort egy Ryzen5 2600-ra cseréled, csak e mellé kell valami videókártya. A fennmaradó összegből értelmes új kártya esélytelen, GTX1050/GTX1050Ti/GTX1060-at kapsz már használtan 30 000körül ( amit én sokallok, 22 000-ért vettem az RX480-at használtam ami azért bőven a 1050felett van - tudom arről váltottam :D ). Így beleférsz a 180 000-be is, az i3-hoz képest processzorban jóval több powered lesz, a videókártya miatt buksz pár %-nyi FPS-t.

Két válasszal máris kaptál 3 különböző lehetőséget és irányt :)

2020. szept. 17. 02:29
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

3#

I3 8100 35k: Intel oldalon 1,5 éve kint van az i3 9100f 25k, ami újabb, olcsóbb, erősebb szóval értelmetlen az a processzor!

GTX 1650 60k: ennyiért 40%-al erősebb GTX1650SUPER/RX 580-kapni.

ZALMAN S4: airlfow-al nem rendelkezik helyette ZALMAN S2/SIGNUM SG1

2020. szept. 17. 02:55
 6/14 anonim ***** válasza:
24%

#3-as vagyok. A tisztán látás végett kifejtem, hogy miért így állítottam össze:

1. AMD cuccokhoz nem értek, egy vidokártyától eltekintve mindig Intel/nVidea cuccaim voltak.

Processzor: tudom, hogy az i3-8100 nem mai darab és most a 9. generáció a menő, meg már van 10-es is, de az alaplap behatárolta a lehetőségeket --> olyat kerestem ami: ATX, olcsó de jó minőségű, van M.2 foglalata. Ezekkel a feltételekkel nem nagyon találsz olyan lapot ami támogatja a 9. generációs Intel procikat, legalább is nekem nem sikerült.

Videokártya: ár-érték arányt tekintve a legjobb nem használt kártyát kerestem, úgy hogy ne szálljon el nagyon a költség, nyilván lehet sokkal jobbat venni használtan, de a kérdező saját bevallása szerint nem ért hozzá, ezért nem is akartam ezzel fárasztani. Amit összeraktam az gondd nélkül viszi a Warzone-t és hasonlókat normál beállításon. Összefoglalva, ezek voltak a szempontok: ATX méret, Intel / nVidea cuccok, legyen M.2 csatlakozó, férjen bele az árba de legalább ne lépje túl nagyon, csak új cuccok, jó minőségű alkatrészek, vigye a Warzone-t és hasonló FPS-eket.

2020. szept. 17. 09:49
 7/14 anonim ***** válasza:

A 9.generációs INTEL processzorokhoz ugyanugy 1151 v2 foglalatúak, mint a 8.gen csak BIOS FRISSÍTÉS szükséges hozzá.

GTX 1650SUPER boltból kapni 60k-ért, ami 40%-al ERŐSEBB:

[link]

Ha nem vagy tisztában a piaccal, ne javasolt termékeket.

WARZONE alá 2x8gb RAM kell.

2020. szept. 17. 15:25
 8/14 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy lehet BIOS-t frissíteni, de gondoltam ezzel nem fog/akar majd a kérdező foglalkozni, mivel nem ért hozzá. Bevallom, én sem vagyok nagy szakértő, de összeraktam már pár gépet, vettem a fáradságot és javasoltam egy többé-kevésbé normális configot (amit a 4-es hozzászólón kívül más nem tett még meg), a szempontjaimait is kifejtettem, nem érzem, hogy indokolt lenne ekkora lepontozás, bár öszintén, nem tudom miért vártam mást... Részemről lezártnak tekintem a témát.

Kedves kérdező: ha van konkrét, specifikus kérdésed (elsősorban technikai és nem "ehhez/ahhoz mi passzol, mit vegyek?" jellegű), akkor privátban szívesen segítek, de ide már többet nem írok.

2020. szept. 17. 16:42
 9/14 anonim ***** válasza:

[link]

Minden boltban lehet BIOS fríssitést kérni!

Érthetően elmondtam mi a baj CPU+GPU párosoddal..

4# AMD RYZEN 5 3400G-nek szintén nincs értelme helyette R3 3100, neked is járt tőlem a piroskéz.

2020. szept. 17. 18:34
 10/14 anonim ***** válasza:

"4# AMD RYZEN 5 3400G-nek szintén nincs értelme helyette R3 3100, neked is járt tőlem a piroskéz."

Remélem kinyújtott középső ujjal küldted a piros kezet és előtte rá is ültél :D

A Ryzen5 3400G-nek annyi értelme van, hogy nem kell mellé videókártya és amit most félre tud tenni pénzt kicsit megtoldja és amikor lecsengett az RTX3080láz miatt kialakult eladási pánik akkor jó áron tud majd értemes videókártyát venni - addig meg elvan az IGP-vel.

Ha el akar egyben minden lóvét tapsolni pont abban az időszakban amikor nettó hülyeség videókártyát venni, valóban rossz választás a 3400g, a ryzen 3 3100 ebben az esetben jobb.

Az "én konfigomhoz" képest az R3 3100-zal 12 000 forintot spórol, így marad 46 000 forintja, hogy megvegyen egy 55-60 000-res GTX1650 Supert. Biztos menni fog neki, te matekzseni :D

Igaz ha lemondunk a B550-es lapról akkor és egyben lemondunk a következő Ryzen sorozattal való kompatibilitásról akkor belefér a GTX1650-is az árba - csak ez öntökönlövés. A legolcsóbb, akciós A520-as lap esetében is meg kell toldani a keretet, hogy beleférjen videókártya.

De kíváncsian várjuk, te mit hoznál ki 180 000-ből :)

(készítem a popcornt)

2020. szept. 17. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!