Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Van olyan RAM ami mind számító...

Van olyan RAM ami mind számítógépbe, mindpedig laptopba bemegy? Bővebben lent!!

Figyelt kérdés
Vettem internetről egy használt, felújított DDR3 4GB R ECC PC3/PC3L RAM-ot. Betettem 2 gépbe is, de mindkettőben csak 5x sípolt, nem indult el. Felhívtam az oldalt ahonnan rendeltem, azt mondták hogy én hibáztam a rendelésnél, mert nem mondtam hogy gépbe vagy laptopba kérem (nem lehetett kiválasztani, azt irták hogy a rendelés letétele után kellett volna megmondjam). Van olyan RAM ami gépbe és laptopba is bemegy és működik? Illetve valóban én hibáztam, vagy esetleg átvertek?

2020. szept. 15. 15:38
 1/7 Dongaben ***** válasza:
100%
Nincs. Teljesen más méret, és csatlakozó felület. Egy ilyen RAM újonnan kb. 7e Ft. Hardveraprón kb. 3eFt. garanciával. Ezt már rádsózták...:(
2020. szept. 15. 15:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Memóriában vajon mit takarhat a "felújított"? Ez nekem nagyon hatásvadász marketing dumának hat.

Mondjuk az más kérdés, hogy nem az oldalnak ahonnan rendeled -kell megmondania hogy milyen foglalatba kerül a memória. Illetve hogy milyen szériás.

Szóval ez az egész kérdés meg a leírtak egy nagy katyvasz. Szerintem te valami magánszemélytől vettél valamit amit rád sóztak. Webshop ilyet nem csinál mint amit leírtál (mivel 14 napig kötelesek visszavenni a terméket).

2020. szept. 15. 16:30
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Felujitott... Letoroltek a port rola?
2020. szept. 15. 17:36
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"felújított DDR3 4GB R ECC PC3/PC3L RAM-ot"

Biztos, csapágyat és szimeringeket cseréltek benne, meg lecserélték az olajat.

Viccet félretéve, a nevében világosan benne van, hogy "ECC", tehát ez szerver memória, amit a közönséges hétköznapi alaplapok nem kezelnek.

Megvezettek barátom.

2020. szept. 15. 17:45
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, van olyan RAM ami belemegy számítógépbe és notebookba is, de ritka és gyakorlatilag notebook RAM, csak némely ITX-es alaplapoknak esetleg USDT vagy Mini Brand PC-be szokták alkalmazni a notebook RAM-okat a méret miatt.

Az ECC = Error Correcting Code.

Valóban kevésbé használatos desktop PC-ben.

2020. szept. 15. 18:16
 6/7 A kérdező kommentje:
Az oldal ahonnan rendeltem használt dolgokat is árult. Látszott a RAM-on hogy be volt pasztázva, szoval valamit csak csináltak vele.. Na de mindegy, így jártam, köszönöm szépen a válaszokat:)
2020. szept. 17. 14:18
 7/7 anonim ***** válasza:
ram pasztazva?az hogy a p.....a?
2021. febr. 11. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!