Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Zsír új gépen hogy kell...

Zsír új gépen hogy kell monitort bekötni?

Figyelt kérdés
Vettem egy zsír új konfigot, windows nincs rajta. Meg vettem monitort is. Most minden kábelt összekötöttem (monitort hdmi-vel kell) és azt írja ki a konitor, hogy nincs jel. Miért? Két hdmi port van a minitoron, de minden jó, ahova van csatlakoztatva a monitor, az van beállítva. Még is azt írja, hogy nincs jel, pedig gépet sikerült bekapcsolni. Mi lehet a gond?

2020. szept. 11. 12:27
 1/8 anonim ***** válasza:
72%
Ha van videókártya a gépben, abba dugd a monitort, ne az alaplapi kimenetre. Ha nincs, ellenőrizd, hogy a processzorban van-e GPU mag. Ha nincs, nem lesz mi képet adjon, ezért nincs is. Egy videókártya behelyezésével orvosolható ez a probléma, persze a monitort is arra kell majd kötni.
2020. szept. 11. 12:35
 2/8 anonim ***** válasza:
54%

"Két hdmi port van a minitoron"

És ha átdugod?

2020. szept. 11. 12:35
 3/8 A kérdező kommentje:

#2 nem működik

#1 Van videokártya, abba dugtam bele, de akkor is azt írja, hogy nincs jel

2020. szept. 11. 12:39
 4/8 anonim ***** válasza:
58%
Akkor valamelyik komponens rossz lehet. Ha kötsz az alaplapra PC hangszórót, az általában elcsipog ilyenkor egy hibakódot, amiből megtudod, hogy mi a gond.
2020. szept. 11. 12:42
 5/8 anonim ***** válasza:

"PC hangszórót"

Csak hogy ne legyen félreértés, lehet alaplapon lévő speaker/buzzer:

[link]

vagy a házhoz tartozó kis hangszóró, ami az alaplapra van bekötve:

[link]

2020. szept. 11. 12:52
 6/8 A kérdező kommentje:
Na, elvittem a monitort a tv-re rá raktam, ott egyből jött a jel. Aztán vissza vittem a géphez, nem, újraindítottam majd aztán jötta végre a kép. Köszi a válaszokat. Úgy tűnik, be kellett bikázni a monitort :D
2020. szept. 11. 12:56
 7/8 anonim ***** válasza:
58%
#5 a 80-as évek óta a PC hangszóró (angolul PC speaker) az alaplapra kötött csipogó hangszórót jelenti. Akkoriban a játékok is abból adták a hangjuk, ma már a hibajelzésen kívül, illetve annak a jelzésén, hogy minden rendben, nincs más funkciója.
2020. szept. 11. 12:57
 8/8 anonim ***** válasza:
#7-es, Így van. És szerinted ez azt jelenti, hogy akkor már senki nem értheti félre? Főleg egy Z generációs kezdő, aki segítségért jött ide, vagy csak idetéved és olvassa a válaszokat. (fp)
2020. szept. 11. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!