Kicserélik ha garanciás?
A telekomtól rendeltem kb 1éve egy laptopot (asus fx505 tuf gaming)
történt egy olyan baleset hogy kiborítottam a teát rá sajnos a legtöbb gomb elkezdett ragadni ezért gondoltam hogy kitakarítom kiszedtem a gombokat sikerült is kitakarítani de viszont pár gombot el is rontottam vele él még a garancia rá van esély hogy kicserélik ?
Hát a leírtak abszolút nem tartoznak a szavatosság körébe (köznyelven garancia).
Olyan hibák esetén érvényes a szavatosság, amik gyári hibának minősülnek.
A leteázás, meg szétgányolás nem gyári hiba.
"Laptopnál garanciavesztés nélkül cserélhetsz/bővíthetsz háttértárat, memóriát."
Ez gyártótól és típustól függ. Van, amelyik leplombázza a gépet, na olyat nem is vennék soha, de pl Dell gépet szétszedheted, ha csak bővíteni akarsz. Volt olyan, hogy Dell gépben tönkrement a HDD, simán kiszedtem, kicserélték grarnciába.
Az mit jelent, hogy: "pár gombot el is rontottam vele"?
Szerintem azt, hogy leszedte a gombokat, aztán rájött, hogy azt a kis műanyag bizbaszt, ami alatta van, marha nehéz a helyére raki, esetleg el is törte.
Nekem meg a balta feje repült le, és törte be a monitort. Remélhetek?
A gyártó/terjesztő arra vállal garanciát, ami a géptől normál működtetési körülmények között elvárható. Ebbe a teával locsolás éppen úgy nem tartozik bele, mint a nyárson pirítás. Teljesen mindegy, hogy a garanciális időn belül lősz-e rá célba, mártod sósavba, panírozod be, fújod tele purhabbal, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!