Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudok ZTE 668 routeren...

TESCOMINOSEGI kérdése:

Hogyan tudok ZTE 668 routeren portot nyitni?

Figyelt kérdés
Üdv mindenkinek, próbáltam DIGI-s port forwarding-ot végezni, viszont nem sikerült. Email-ban azt mondták a DIGI-sek hogy levettek a NAT mögül, és hogy most már nyithatok portot. Úgyebár a sok videó amit interneten találtam mind régi, és ott olyan beállításokat végeznek az emberek amik az én routeremen már nem elérhetőek. Mégpedig a DDNS és a DNZ menüpontok, nincsenek ott ahol a videóban vannak, ezért nem tudom őket beállítani, vagy csak szimplán nem találom hogy hova lettek áthelyezve, feltételezve hogy nem szüntek meg. Ha valaki ért ehhez a témához annyira, hogy tud segíteni, akkor segítségét kérem. Köszönöm.

2020. szept. 6. 21:11
 1/1 anonim ***** válasza:

Portnyitas a kiszolgalon jon letre, nem a routeren. A kiszolgalo az az alhalozati eszkoz, ahol a szerver/szolgaltatas fut. Ehhez kell portforwardot alkalmazni a routeren. Magyarul: a pc-n, amin a cucc fut (minecraft? csgo? stb), statikus ip-t allitasz be a router tartomanyaba. A routeren nat teruleten megkeresed a portforwardot, es megadod neki az elizo stat. ip-t es azt a portot, amivel a szerver dolgozik (ezt te tudod, te konfigoltad). Tcp ES udp egyarant.

Ekkor a router az internetrol erre, es csak erre a portra erkezo kereseket az alhalozaton levo statikus ip-re tovabbitja.

A DDNS azt a celt szolgalna, hogy a dinamikus kulso ip elerhetove valjon egy gagyi, cserebe ingyenes domain nevrol. Ehhez viszont nem kell a router feature, vannak ddns szerver kliensek (os specifikus).

2020. szept. 6. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!