Amikor vki azt mondja, hogy /Asztali PC/, akkor az csak a házra vonatkozik, vagy monitort is tartalmaz?
Bocsi, nem értek a számítógéphez.
37Nő
Szuper, köszönöm! :-)
Megy a like!
@11:30
Nyilván lehet ezen szőrszálat hasogatni, de nem ártott volna a szövegkörnyezet.
Ha azt mondom hogy eladó asztali gép, szerintem evidens hogy csak a szgép az eladás tárgya, de ha azt mondom hogy szgépen játszok senki sem arra gondol hogy ott van magába az asztali gép aztán csak a tetején pásziánszozok papír kártyákkal...
A - szerintem - releváns válasz az, hogy nincs egzaktul definiálva. Főleg, ha nem szaknyelvi környezetben használják, bár még ott sem egyértelmű.
Szigorú értelemben véve ha a számítógépre hivatkozunk, abba nem kell beleérteni a perifériákat. Tágabb értelemben pedig a perifériákkal együtt értendő, bár gyakran - a félreértések elkerülsée végett - ilyenkor inkább a "számítógépes konfiguráció" kifejezést szokták használni.
A köznyelvben meg teljes mértékben a szövegkörnyezettől függ, hogy hogyan értjük.
Ha egy hirdetesrol van szo, ott a "konfiguracio" mellett a hirdetes tartalmazza a periferiakat is - ha vannak.
Ha valaki "asztali pc" -vel jatszik, felhasznalo legyen a talpan, ha tudja periferiak nelkul csinalni.
Abszolút munkára és nem játékra tervezzük PC!
Egyúttal tennék fől még pár kérdést, ha nem baj! :-)
Tudnátok segíteni abban, hogy pontosan milyen belső tulajdonságokkal rendelkezzen a gép? Fontos tudni, hogy komoly Excel táblák kezelésére alkalmas gépeket szeretnénk! Értem ezalatt: Ram, SSD, GB, Proci, ilyenek.
Előre is nagyon köszönöm!!!
Sok emberről van szó, akiknek gépet kell beszerezni, nem kell itt brutál gépek felsorolása, csak kezelje stabilan az excel táblát és még mellett 3-4 programot bírjon el gond nélkül, ne akadjon be, meg össze itt a rendszer munka közben.
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!