Manapság milyen eszközről szokás zenét hallgatni otthon, a szobában?
Én telefonról szoktam, kihangosítva. Ehhez érdemes lenne hangszórót venni? Milyet?
Szeretem ha szépen szól a zene. Van jó fülesem. De hangszóróból milyet nézzek?
Vagy valami teljesen más eszközben kéne gondolkodnom?
Már ne haragudj, de van egy problémád és nekünk kellene megoldani?
Kérdezd meg magad: Szükséged van hangszóróra?
"De hangszóróból milyet nézzek?" Ebből a mondatodból az látszik, hogy már eldöntötted.
"Szeretem ha szépen szól a zene." Én pedig gyűlölöm amikor dübörög még a padló is a lent lakótól. Tehát figyelemben kellene tartani a közvetlen lakókörnyezetet és szomszédokat is.
Én személy szerint vagy telefonról vagy laptop-ról hallgatom. Nagyon nagyon ritkán (úgy havonta egyszer) hallgatok hangosan zenét és azt is csak akkor, amikor tudom, hogy senki nincs otthon. És ekkor sem a 3. szomszéddal együtt hallgatom.
Többnyire olyan hangerővel hallgatok zenét, hogy ne hallatszódjon ki a szobámból (se át a szomszédba - vékonyak a falak), még akkor se, ha teljes csend van kint.
Hangszórót egyébként több, mint 10 éve nem használtam, akkor nekem elég volt az olcsó kategória.
Nekem teljesen jól beválik a fülhallgató. Ahhoz, hogy jól halljam, nem kell felvenni a hangerőt túlságosan.
Személy szerint én nem különösen tartok igényt hangszóróra.
1) senki nem mondta, hogy panelben lakik. családi háznál pedig elég távol van a szomszéd ahhoz, hogy nyugodtan üvöltsön az AC/DC :D
2) a "szépen szól" nem azt jelenti (számomra legalábbis), hogy 1200W teljes hangerőn remegteti a falakat, hanem azt, hogy tisztán lehet hallani a mély, közép és magas tartományokat is és nem cincog mint egy telefon vagy egy laptop (hacsak nem az új mac pro-t használod, annak egész kulturált a hangja állítólag)
3) mindenkinek más az igénye a zene minőségét illetően, én sem audiophile cuccokat használok, de pl a tv hangszórója már bántja a fülemet még normál filmnézésnél is (nemhogy zenénél), pedig az is jobb egy telefonnál
Nyilván én sem szeretem, ha a szomszédok befolyásolni próbálják a zenei ízlésemet, tehát egy normális lakóközösségben azért tekintettel vagyunk egymásra, de nem kell túlzásokba esni.
Mi tök jól megvagyunk a szomszédságban, nyilván hallom ha zenét hallgatnak és ők is ha mozifilmet nézek, de nem olyan szinten hogy ezzel zavarjuk egymást. Legalábbis én tudok tőle aludni és eddig ők sem panaszkodtak. (Azért örülök, hogy mi nem vagyunk szomszédok.. :D)
(Amúgy az erkélyen füstölők jobban zavarnak, mert 10 percenként rágyújt valaki és nem lehet normálisan szellőztetni.)
Ja és az lemaradt (#4-es vagyok):
Kérdező: vehetsz sima hifit is, egy csomó rendelkezik bluetooth kapcsolattal így telefonról ugyanúgy lejátszhatod a zenéidet. Ha csak hangszórót veszel, akkor pedig nagyon az igényeidtől függ. Hallgass meg párat, hogy eldöntsd az "árkategóriát" mert sima pc hangszórók 10-20 körül egész jók is vannak (persze ez relatív)
de ha ez még nagyon "doboz" akkor a következő szint talán valami ilyesmi:
persze a határ a csillagos ég, szóval tényleg igényeidtől függ. Vehetsz komolyabb 2.0-s vagy 2.1-es erősítőt, amire ráköthetsz két több utas hangfalat és sub-ot is, de az viszont egy 100+-os történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!