Miért nem oldja fel a bitlocker titkosítót a helyes jelszó?
Figyelt kérdés
Pár hónapja gondoltam egyet és bitlockerrel titkosítottam a pendriveomat. Egész jól is ment, tegnap is használtam ugyanazzal a géppel mint amivel titkosítottam. Viszont ma akartam egy másik gépen használni, de valamiért nem megy. Hiába írom be a helyes jelszót (onnan tudom hogy helyes mert a saját gépemen meg ugyanezzel a jelszóval feloldja) azt írja ki hogy hibás jelszó. Ezt hogy tudnám megoldani?2020. aug. 25. 17:53
1/6 anonim 

válasza:

Caps lock esetleg? Hiába ugyanazokat a billentyűket nyomod le, mégis mást jelent. Nincs más módszere egy másik eszközön a feloldásnak, és nincs eszközhöz kötve, hogy csak azon használható ahol titkosítottad.
2/6 A kérdező kommentje:
Nem, nincs Caps lock, megnéztem, pontosan mindkettő ugyanolyan, csak annyi különbséggel hogy az egyik gépen beenged vele, másikon meg nem.
2020. aug. 25. 18:09
3/6 anonim 

válasza:

Billentyűzetkioszás..?
Lengyel /magyar /angol
(Hiába van ugyanaz írva a billentyűkre)
4/6 A kérdező kommentje:
Ugyanúgy magyar kiosztású mindkét billentyűzet, nem mellesleg a "jelszó láthatóvá tétele" opcióval le is ellenőriztem hogy ugyanaz van e a beviteli mezőkben.
2020. aug. 26. 00:03
5/6 A kérdező kommentje:
Esetleg lehet az oka a különböző operációs rendszer? A gépen amivel titkosítottam és amivel általában használni szoktam, Windows 10 fut, míg a gépen amin nem működik, Windows 8 (nem tudom pontosan melyik alverziója)
2020. aug. 26. 00:18
6/6 anonim 

válasza:

A fontos infók csak utólag derülnek ki.. :(
Ha win10 alatt hoztad létre ott két módszer közt lehetett választani.
- a csak win10 el kompatibilis új biztonságosabb módszer, és a
- visszafelé win7 ig kompatibilis módszer.
Nyilván ha előbbit választottad az nem fog win7-8 alatt menni.
Talán a manage-bde status kiírja win10-en mivel volt kódolva..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!