Akinek ASUS TUF (fx505dt) laptopja van, tud tanácsokat adni?
Aki barmire tud valaszolni, megkoszonnem! Tegnap lett veve a laptop, ma uzemeltem be.
Itt meg tudjatok nezni az adatait ha kell.
Az elso kerdesem az lenne, hogy az normalis ha 512gb ssdvel volt meghirdetve a gep kozben pedig csak 475 van benne?
A masodik pedig, hogy neha, csak azert mert a processzor par masodprecre megindul, a hutes is vele egyutt ennyi idore. Ez kicsit zavaro, ezzel lehet e tenni valamit?
A legutolso pedig, hogy nem lenne baj ha driver updater programmal mennek at megegyszer a drivereket, hogy tutira lejottek e? Mert a honlaprol nem biztos hogy jol toltottem le oket, elegge pepecselos volt.
1.
Az 500-475 eltérés a bináris prefixumok jelölésének hiánya miatt van.
A Bájtok átváltásánál ugyanis nem 1000, hanem 1024 a váltószám.
Így a gyártó készít egy 512.000.000.000 Bájtos tárolót, aminek a méretét a Windows rendszer máshogy kezeli:
512.000.000.000 Bájt / 1024 =
500.000.000 KiB / 1024 =
488.281 MiB / 1024 =
476 GiB
1GBájtot a rejtett Windows rendszerpartíciók foglalhatnak el.
Itt megnézheted: Start menün jobbegérgomb > Lemezkezelés
2.
A Ryzen Master programmal elvileg lehet mindenféle processzor beállítást módosítani, de sajnos nem kompatibilis laptop processzorokkal.
Esetleg a laptop procikhoz is fejlesztett Ryzen Controllerrel megpróbálnék más hőmérséklet határokat beállítani.
Vagy csinálj új Energiasémát és annak a speciális beállításánál próbáld Passzívra állítani a hűtési házirendet. (a ventilátor indítása helyett először a processzort lassítja, majd csak utána pörgeti fel, ha tovább melegszik)
3.
Driver-eket akkor cserélgetnék, ha rendszeresen jelentkezik valami hiba/probléma.
Nem tudom szavakba foglalni mennyire koszonom a valaszod!:D
En nagyon nem ertek hozza, es elegge elveszve ereztem ezekkel a problemakkal magam, ideges is voltam miatta, de ezzel megnyugtattal! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!