Mitől nem sikerül a Bios frissítés?
Biost szeretnék frissíteni winflash-el, az Asus laptopomon. Leszedtem a Bios update-et, winflash elindítva, tallózom a file-t, update, exit, várnám, hogy újra indítás után elődobja az update-elést, de nem csinál semmit, csak újra indítja a rendszert, nem frissít.
Mi okozhatja ezt?

Tobbszor tapasztaltam, hogy a legfrissebb bios sokszor nem megy ra, csak a soron kovetkezo. Tehat ha pl a bios a03-as, nem tudod ratenni monjuk a legfrissebb a07-et, csak az a04-et, majd 5-ot, 6-ot, es vegul a legfrissebbet.
Ez a resze ok?

És minek akarod frissiteni a BIOS-t? Van ennek valami oka, vagy csak azért mert menő dolog a BIOS frissités? El kell olvasni a frissités release note-jait és megnézni, hogy egyáltalán érdemes-e feltenni. 1988-ban lett meg az első PC-nk (akkor még szüleimé volt és egy XT volt) azóta már kitudja hanyadiknál tartok, de még életemben soha nem volt szükségem BIOS frissitésre. Pedig elég intenzíven használom a gépet, és még fejlesztek is (fejlesztettem már PCI kártyát is gépbe). De eddig egyetlen egyszer nem fordult elő azéletemben, hogy erre szükség lett volna. Megnézem milyen hibákat javítanak de eddig egyetlen egy frissités se javított olyat ami nekem "fájna".
És tudom itt divat a BIOS frissités mert sok embernek arra áll fel, de gondolkodni is kéne néha. És tudom, hogy le leszek pontozva de akkor kérek legalább egy pár szavas indoklást, hogy miért tetted.
3/4 igen értem, megpróbálhatom úgy is igazából.
4/4 azért frissítenén mert egy 5évvel ezelőtti verzió van fent, és igen elolvastam miről szól a frissítés és azért szeretném megcsinálni. Egyébsként meg ez nem segítségamit ide leírtál.

Naaa, nem Foldtol elrugaszkodott dolog pl egy cpu update, ami a '90es evekben eleg ritkan fordult elo lapcsere nelkul, ma viszont boven szukseges lehet egy bios update, hogy a lap befogadja. Legy pozitiv!
Es frissits Biost :D

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!