Asus Laptop k50c-nél webkamera hiba, alapba fejtetőn van a kép ha felrakom rá a drivert akkor meg nem kapcsol ki a laptop lefagy a leállásnál, mért nem jó?
Na a BIOS-t ne nagyon frissítgesd, ha nem vagy biztos magadban, inkább leírom hogy szerintem mivel próbálkozz.
(Remélem kezeled alapszinten a géped, mert nekem win7 van fent tehát teljesen részletes leírást nem tudok adni, de ha baj van kérdezz.)
Szóval:
1.Vezérlőpult/Rendszer/Eszközkezelő
2.Itt megkeresed a webkamerát(valószínűleg ilyesmi kategóriába lesz, hogy "képeszközök"
3.Dupla-klikk a webcam nevére, és a megjelenő ablakban kattints fent a Részletek fülre
4.Ezen az oldalon, van egy ilyen lenyíló menü.Nekem alapból az "Eszközleírás"-on van.Ezt állítsd át "Hardverazonosítóra"
5.Írd le vhova azt a hosszú értelmetlen azonosítót(ha több van akkor írd le mind a kettőt úgyis csak az egyik kell majd)
6.Most menj ide: [link]
7.A leugrómenüből válaszd ki, hogy Windows XP.
8.Válaszd ki a "Camera" kategóriát.
9.Tekerj lefele amíg meg nem találod azt a hardverazonoítót amit leírtál(ha többet írtál le csak az egyiket fogod megtalálni).
10.Töltsd le a filet!
11.Telepítsd fel!(Lehet hogy, be van csomagolva nem emlékszem+a végén újra kell indítani a gépet).
!!!Lehet hogy bonyolultnak tűnik így a dolog, de ez kb 10 perces munka még úgy is hogy nem találsz meg vmit elsőre!!!
Egébként ha érdekel a hiba oka az, hogy az asus több cégtől is rendel a laptopjaiba webkamerát, viszont mindig ugyanazt a drivert telepítik az összes fajtához.Így egyszerűen csak gyárilag rossz driver van telepítve.
Bios frissitést NEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!
JA a webkamerádnak meg semmi köze a bioshoz
még akkor sem ha sima usb n csatlakozik
:)
Igen próbáltam már ezt a módszert is de ezzel is ugyan ez volt a baj jó volt a kamera de kikapcsolásnál meg újraindításnál megfagyott, amikor letöröltem a drivert akkor jó volt,
így szól annak a srácnak a kommentje aki megcsinálta egy másik fórumba
" képzeld összejött!!!
Igaz 16mp kell hogy leálljon
Bios frissités volt.
Igaz erre nem javult meg.Erre letiltottam az eszközt, majd ujra engedélyeztem, és erre született meg a leállás.
nem 100% os mert lassu a leállás de legalább leáll és normális a kép
üdv "
Description Bison Camera Driver
Description Azurewave Camera Driver
amúgy azon az oldalon ez az első kettő az első nem tudom mi a másodikat nem kell leszedni? ahoz nincs írva semmilyen olyan számsorozat de 13MB a többi amihez meg van írva azok csak 3MB-osak szinte
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!