Mi az a PING? Mit jelent?
Többjátékos módban mi az a ping? Annyit tudok csak, hogy egy mutató aminek egy (szám) értéke van. Akkor jó, ha alacsony, vagy akkor, ha magas?
Eddig azt gondoltam, hogy tegyük fel van 50 fps-em egy játékban, de azt a játékost, akinek 30-as a pingje, azt úgy látom, mint ha 30 fps-sel mozogna a játékban, de a képernyőn minden más 50. De szerintem messze nem ezt jelenti.
A PING egy parancs amivel egy adott című géppel való kapcsolat sebessége/stabilitása tesztelhető.
A csomag visszaérkezésének idejét szokták jelezni, ami minél nagyobb, annál rosszabb kapcsolatra utal. Ha túl sokáig nem érkezik vissza akkor azt is jelzi.
A parancs itt látható:
4 csomag lett küldve 4 jött vissza 0% veszteséggel
53ms átlaggal.
106ms 2x lassabbat jelent.
A laggolás nagy ping esetén fordul, gyakorlatilag régebbi állapotot kapsz meg mint a valós. Ha ez szerint cselekedsz, akkor mondjuk elvéted a célt.
Két hálózati eszköz közötti válaszidő (nem sebesség).
Online játéknál fontos hogy ez az idő rövid legyen (alacsony ping érték), mert nagy ping idő esetén késve látod mi történik, illetve a többi játékos gépéhez késve jut el a reakciód (akkor is ha azonnal reagálsz).
ja kb. Köszönöm!
Egyébként olyant láttam MTA:SA szerveren, hogy az ilyen arab felhasználóknak volt 200-300 fele a pingje. Akkor azok hogy tudnak játszani...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!