Megéri ma rendszergazdának tanulni?
Az alábbi képzés elvégzésén gondolkodom:
Olyan emberek tapasztalataira lennék kíváncsi aki hasonló képzést végzett vagy jelenleg is ebbe a munkakörbe dolgozik. Érdekelne ,hogy milyenek a lehetőségek.
Áh... Aznagyonmeleg. Szóval ez a duma, hogy "Rendszerüzelemlető".
Én ezeket BTK szerint büntetném amúgy. Ezt a fiktív fogalmat ellátták egy minimális tartalommal, bár már a "rendszert" magát sem tudná harmincadrészt sem megtölteni, nem még az "üzemeltetőt".
Ha jól néztem, ez egy 9 hónap körüli tanfolyam. Ha te munkáltató lennél, és abban a tudatban, hogy a legjobb rendszerfelügyeleti munkatársad is olyan, mint egy pap (holtig tanul), mert az összes rendszer, szerver, szoftver, hardver (stb) minden nap újat mutat, mert az infrastruktúra ilyen 50 éve eze a területen, mert minden nap fejlődik, elhinnéd, hogy gipsz jakab (bocs nemecsek) egy 9 hónapos, 130 ezres tanfolyamról kiokosítottan helytáll majd nálad?
Lófszt. Az a helyzet, hogy bárki, aki 6x DOS-on és attól felfele szocializálódott, érintette a 3.11-es Windowst, különbséget tud tenni Lilo és Windows Bootloader (NT), és EXT2 és NTFS között, gyakorlatilag alkalmas egy ilyen oktatás lefolytatására. Ha megakad a felrak.com-nál, akkor csak a felére.
Sajnos vannak ilyen műgyurcsokjózsik, it-s vonalon is. Igazán nem értem, miért nem rds-sel oktatnak...
Az OKJ-vel az a legnagyobb baj, hogy senki nem ösztökél, hogy tanulj. A tudatlan butát is átrúgdossák egy kettessel, csak fizesse a tandíjat.
De önmagában nem lenne rossz képzési forma. Csak legyen mellé önszorgalmad, és tartsd szem előtt, hogy ez csak egy alapot ad, amire te önképzéssel és a munka során szerzett tapasztalatokkal építkezhetsz.
És hogy megéri-e? Ha van kedved és tehetséged csinálni, akkor naná, hogy megéri.
#1-nek meg sikerült fennakadni azon, hogy mi az államilag hivatalos neve a képzésnek. Sebaj, gratulálok. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!