Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Megoldás windows hibára?

Megoldás windows hibára?

Figyelt kérdés

Egyik napról a másikra bekapcsolva a gépet egy olyan üzenet fogadott a discord automatikus indulásánál, hogy "usp10.dll is either not designed to run on windows", majd a DS el se indult. Utánna olvastam, és azt ajánlották, hogy állítsam le a szolgáltatást majd appdata-bül és localappdata-bül is töröljem. A szolgáltatás leállításával nem volt gond, de a a 2 mappából sehogy sem tudtam törölni még a beépített rendszergazda fiókkal sem. CMD-ből próbáltam törölni az rmdir-rel, de nem üres mappára hivatkozva nem engedte (pedig a legbelül lévő mappa az kopp üres volt rejtett elemkkel együtt is), ekkor próbáltam meg rmdir /q /s helyett a del /q /s-t. Ezzel sikerült megoldanom a törlést, de mikor letöröltem a ds-t és újra akartam telepíteni szintén a fentebb említett hiba jelentkezett, ekkor már gyanítottam, hogy nem a programmal elsz gond.

Le akartam futtatni egy sfc /scannow -t de ez 37%-nál megakadt azzal az üzenettel, hogy "window resource protection couldn't perform the requested operation". Eután megpróbáltam a dism parancsait, de itt se ment végbe a folyamat és 4448 hibát dobott. Eután megpróbáltam a Shift+f10-es parancssorban is lefuttatni ezeket, de nem jártam sikerrel, és csak annyi különbség volt, hogy az sfc végbement 100-ig, de ugyanezzel a hibaüzenettel. Ezután jött az automatikus javítás mind boot pendről, mind shift+f10-zel de sikertelen volt minden alkalommal. Ezután megpróbáltam frissíteni a windowst hátha megoldja, se a telepítés után vissza kellett vonnia a rendszernek a módosításokat. Ezután jött a check disk amit szintén megpróbáltam legalább 10 alkalommal windowsból is, shift+f10-zel is boot penről is, de csak az utolsó esetben láttam nyomravezetést ami bad clustert jelzett viszont ezt nem tudta kijavítani az ellenőrzés véére se (ezt csináltam /f /r /x kapcsolókkal is valamint külön külön is próbálgattam, de nem lett eredményre. Ezután olvastam a Victoria nevű programról ami a hibás szektorokat hivatott javítani, azonban ennél is a usp10.dell hiba fogadott, így el se indult a program. (Próbáltam azt is hogy leszedem a dll-t is kicserélem, ezt csak úgy tudtam hogy a troubleshooter helyett magamat teszem tulajdonossá a dll felett, de ez sem segített. Továbbá próbáltam a bootrec /fixmbr, scanos, és fixboot kapcsolókat is, de ebből a 2.-nál hozzáférést megtagadvát ír akár saját fiókkal, akár built in fiókkal próbálkoztam. Továbbá próbáltam az sfc-nek a offbootdir-es változatát (a teljes parancsot most nem tudom fejből), valamint a icacls.exe c:\windows\wininit -et is szintn ind 3 féleképpen de mint várhatjátok nem vezetett eredményre.Közben volt 1x kékhalálom is memory managment hibával, de ez többször nem jött elő ( a windows-ban található beépített memória ellenőrző (mdsched ) után az eseménynnaplóban megint csak hiba fogadott,ez elfelejtettem felírni, de mivel ez a probléma megoldottnak látszik így talán nem akkor a gond) Esetleg valakinek valami ötlet?? (Újra telepíteni csak a legvégső utáni helyzetben szeretném ha nem gond, hiába van particionálva)

2020. aug. 9. 00:09
 1/4 A kérdező kommentje:
ui.:window resource protection error-ra próbáltam a services manuálisra állítani, mint ahogy írták, de már azon volt
2020. aug. 9. 00:11
 2/4 A kérdező kommentje:
Esetleg Hiren's boot-tal tudnék elérni megoldást???
2020. aug. 9. 00:28
 3/4 anonim ***** válasza:

A hibás szektorokat a chkdsk /F /R paranccsal szokták javítani (már amennyiben lehetséges). Ez a "usp10.dll" a rendszer szerves része ahogy látom: [link]

Ezen esetben érdemes lenni újratelepíteni magát a rendszert. Én biztos, hogy azzal kezdtem volna... Furcsa, hogy még mindig ilyen sérülékeny a rendszer.

2020. aug. 9. 08:43
 4/4 A kérdező kommentje:

A chkdsk-t úgy próbáltam ahogy írtad

Az újratelepítésről meg az a véleményem, hogy én én inkább kínlódok és megpróbálom megoldani mintsem minden "kis" hibánál újratelepítem...persze ha nincs más eshetőség akkor nem mondom hogy nem szoktam de van hogy inkább szenvedek vele 1-2 hetet

2020. aug. 9. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!