Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék saját rádióadót...

Hogyan tudnék saját rádióadót készíteni?

Figyelt kérdés
Van egy olyan magnóm vagy nem tudom hogy hívják, amibe csak cd-t és kazettát lehet tenni és rádiót hallgatni. Arra gondoltam, hogy ha csinálnék egy rádióadót akkor azt a zenét tudnám hallgatni amit akarok.
2020. aug. 6. 19:58
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Feltételezem a számítógép hangkimenetét akarod átvinni erre a "minihifire" (pontos gyátó és típus)?

Ha van rajta vonalbemenet akkor nem kell rádióadó - elég pár méter audiokábel (sztereó 3,5 mm-es jack -> sztereó 3,5 mm-es jack/RCA dugókkal ellátva), pár száz forintból megvan.

Ha nincs rajta semmilyen bemenet, akkor olcsón vehetsz kis teljesítményű FM-transzmittert - például:

[link]

nem kell megépítéssel bajlódni.

2020. aug. 6. 20:23
 2/4 A kérdező kommentje:

[link]

Ehhez hasonló Philips hifi.

Egy mikrofon bemenet van rajta, azzal nem tudom, hogy működne-e.

2020. aug. 6. 20:33
 3/4 anonim ***** válasza:

"Ehhez hasonló Philips hifi."

Pontos típus?

Mert a képen szereplő "minihifinek" az elérhető kézikönyv

[link]

szerint vonalbemenete (AUX/CDR in) van (nem mikrofon! az kisjelű!), amire rá lehet kötni a számítógép vonalkimenetét (Line out, zöldessárga - [link] - jelölésű) sztereó 3,5mm-es jack --> RCA kábellel.

2020. aug. 6. 20:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Egyszerűbb egy kazetta adapter. Beteszed a magnóba, egy kis drót kijön, arra rákötöd a PC hangkimenetét, elindítod a kazetta lejátszást és máris a PC hangja fog szólni.
2020. aug. 6. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!