Miért nem indul el a windows telepítő?
A régi gépembe szeretnék életet lehelni, amikor 2 éve elraktam üzembiztos volt. (intel g860, 4 gb ram)
Próbáltam telepíteni rá windows 7-et (régen is ezzel volt használva) miután ez nem ment próbáltam xp-t és windows 8-at is. Próbáltam pendrive-ról, cd-ről amiket bootolhatóvá tettem a Microsoft saját programjával és a Rufus nevű programmal is.
Ezeket a pendrive-okat kipróbáltam más gépben, ott eljutottam a nyelvkiválasztásig. A merevlemezt is belepróbáltam egy másik gépbe, az felismerte és tudta kezelni.
Az összes esetben kb ugyanott áll meg a dolog. A telepítés nem indul el, még a nyelvkiválasztásig sem jut el, az előtte futó zöld csík megy aztán megáll, onnan nem megy tovább.
Az sem mindegy, hogy 32 vagy 64 bites rendszert próbálsz feltenni.
Az sem mindegy, melyik verziós--miként bővített rendszert próbálod feltenni.
Volt gép, amelyen a 4-ik verziós w7 ment fel...
A hp, siemens lapik nagyon rendszerválogatósak...
3
Ez ilyen "biznisz" régi gépeknél...próbálj olyan kiadású wint, ami a gép megjelenési idejével azonos--körüli, nekem ez vált be módszernek.
ui: remélem biosból átállítva telepítesz...
- NE kókányolt integrált meg aio telepítőkkel próbálkozz mert az garantált út a kudarchoz. Próbálkozz eredeti telepítővel.
- Biosban bootsorrendet békén kell hagyni, maradjon a hdd az első; csak az F8 - F11 - F12 gyorsmenüből kell kiválasztani a bootmediát. (Pen v DVD)
- Én személy szerint semmi programot nem használok a telepítő pendrive elkészítéséhez.
Egy sima Fat32 pendrivera rámásolom a pendrive tartalmát, majd aktívvá teszem a partíciót és ráteszem a bootszektort (bootsect /nt60 P: /mbr), ennyi.
Memóriateszt után a merevlemez nélkül próbálnám - ha ott tovább jutsz akkor az is lehet hibás.
Esetleg a gépház oldalát vedd le, és nézd át az alaplapot, - egy kipukkant kondi sem kizárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!