Acer vagy MacBook?

Figyelt kérdés

Most keresek gépet 300 ezerig. Nem vagyok gamer, de filmeket gyakran nézek. Az is fontos, hogy pár hónap után ne kezdjen el lelassulni, mert a munkám miatt is gyakran kell neteznem (sokszor videókonferenciázunk és irodalmak után is gyakran kell kutakodnom). Tehát egy hosszútávon is gyors és megbízható gépre van szükségem.

Most az alábbi gépek között vacillálok:

[link]

emag.hu/apple-macbook-air-13-laptop-intelr-coretm-i5-5350u-1-8-ghz-es-processzorral-13-hd-8gb-128gb-ssd-intel-hd-6000-macos-magyar-billentyuzet-szurke-mqd32mg-a-hu/pd/DKGS0NBBM/

A Mac nagyon csábít, de a csupán 2 magos proci és az integrált vinyó valahogy nincs az ínyemre (kb. ez az a két dolog, amik miatt még nem vettem meg).

Az Acer elvileg ennél jobb teljesítményűnek tűnik, kérdés, hogy melyik gép lesz jobb állapotban 1-2 év múlva?

Ti melyiket választanátok?

2020. júl. 26. 20:38
A kérdező szavazást indított:
Acer
Mac
10 szavazat
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem csak ár- és teljesítménykülönbség van, a kettő más platform, ezért nehéz pro és kontra eldönteni.

Az Acer (mint gyártó) egy középkategóriás Windows-specifikus laptop (driverek terén). A Macbook értékállóbb, és a kisebb hw teljesítmény ellenére kinyalja a segged is, de az OSX nem Windows, tehát ha nem ismered, idegen lesz.

Az Apple minőségi anyaghasználata már fogásra is prémiumkategória érzését kelti (és az is), az Acer silány fapados burkolatával szemben. Persze találhatsz épp minőségi magnéziumötvözetű házat, de akkor sem lesz ugyanolyan (szerintem ez sem az). Az MX230-as dedikált VGA nem egy erőmű, talán ha 2-3x izmosabb, mint a 6000-res IGP, tehát nagyon nem fogsz azzal sem játszani, szóval ne ez legyen mérvadó. A CPU típusjelében szereplő U végződés csökkentett teljesítményre utal, ez mindkettőnél igaz. Nagyobb eltérés a DDR3L és DDR4 ramok között látszik, de az OSX kompenzálja ezt azért.

Nekem valószínűleg azt értékállóság döntene (ha a felhasználói igény amúgy mindkettőnél teljesülni tud). Ha később szeretném eladni, a Mac-et választanám. Ha ~10 évig fel akarom használni és a lelkét is kidolgozni, jöhetne az Acer.

2020. júl. 26. 21:03
 2/2 anonim válasza:

Zsigerből utálom a macbookokat, de az acerhez képest még az is fényévekkel jobb.

Én huawei matebookot vennék, nem 1 év garanciát kapsz mint az applenél, és a töltőkábele sem fog walking deades zombivá változni 2 év alatt. Cserébe lesz egy géped ami tényleg mindenre használható, és jó ár-érték arányban van.

Játék, video, programozás, multitasking.

Nekem pc-m van, és kaptam egy hónapra egy ilyet, azt kell hogy mondjam, hogy észre sem vettem hogy nem pc-n dolgozom(mint fejlesztő)

Az apple értékálló, ezt odaadom. De akkor mit veszel ha fát akarsz vágni: egy értékálló aranyfejszét, vagy egy rozsdamentes pengét?

2020. szept. 23. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!