Mi lehet a gond?
Az történt, hogy van egy adott gép amiben elszállt az alaplap és ki lett cserélve egy másikra (itt az elején szeretném leszögezni, hogy minden alkatrész használtan több régi gépből lett összerakva a tápegység kivételével minden használt alkatrész... ) Ez egy régi DDR2-es generációs gép. Minden rendben volt az összeszereléskor viszont az összeszerelés után a következőt tapasztaltam....
Ha bekapcsolom a gépet minden bekapcsol szépen a ventik felpörögnek stb.
Viszont a monitor nem kap jelet gyakorlatilag miután bekapcsolom a gépet a monitor még az alvó állapotból se kapcsol be egy pár másodpercre sem magyarul abszolut nem kap jelet illetve a gépházon a led folyamatosan pirosan világít. 3 videókártyával + az integrált alaplapi videókártyával is kipróbáltam, de semmi nem történik
Az összeszereléskor minden alkatrésznél külön tesztelve lett, hogy minden működik-e nem sípolja ki nem jelez hibát
Elméletileg minden alakatrész működő képes, de nyilván valami nem stimmel ennek ellenére.
A gép pontos specifikációit nem tudom leírni mert több gépből lett összerakva és ez egy régi DDR2-es gép, de talán jelen probléma esetében nem is annyira lényeges. A gép nem élet halál kérdése nyilván, de jó lenne ha meg lehetne menteni illetve jó lenne tudni, hogy ha szükséges akkor melyik alkatrészből vegyek újat mert DDR2-re ma már nem érdemes nagyon költeni (szerintem) és további alkatrész hiányában jó lenne az esetlegesen hibás vagy nem működő alkatrészt kicserélni.
Akinek esetleg van ötlete mi lehet a gond annak előre is köszönöm a választ :)
Részletek:
DDR2-es generáció
Alaplap: Asus, Intel foglalattal a rajta lévő led zölden világít
2 külön processzorral is teszteltem a gépet jelenleg egy 4 magos 2.8ghz -es Pentium processzor van benne
A RAM-ok Kingston 4x4gb egyiket se sípolta ki az alaplap vagy jelzett hibát
Vedeókártyából ahogy fentebb is írtam 3-mat is kipróbáltam + az alaplapit is jelenleg egy 1gb-os Sapphire fullHD gddr5-ös kártya van benne (a másik 2 egy gddr3-as kártya elméletileg)
A tápegység új FSP350-50AHBCC 350W {24pin,proci 4pin}
A gépház pedig egy régi "dobozos" bádogház az alaplappal pontosan lettek összekötve a csatlakozók (pin-ek)
Mégegyszer előre is köszönöm a válaszokat.

Gondolom egy 775-ös platform lehet, ha igen akkor nagyon fontos, hogy a 4GB-os RAM-on mennyi chip van és egy vagy két oldalon helyezkednek el azok a chip-ek.
DDR2/3 2GB egy oldal 8 chip.
DDR2/3 4GB két oldal 16 chip.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!