-=Dávid=- kérdése:

Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Az történt, hogy van egy adott gép amiben elszállt az alaplap és ki lett cserélve egy másikra (itt az elején szeretném leszögezni, hogy minden alkatrész használtan több régi gépből lett összerakva a tápegység kivételével minden használt alkatrész... ) Ez egy régi DDR2-es generációs gép. Minden rendben volt az összeszereléskor viszont az összeszerelés után a következőt tapasztaltam....

Ha bekapcsolom a gépet minden bekapcsol szépen a ventik felpörögnek stb.

Viszont a monitor nem kap jelet gyakorlatilag miután bekapcsolom a gépet a monitor még az alvó állapotból se kapcsol be egy pár másodpercre sem magyarul abszolut nem kap jelet illetve a gépházon a led folyamatosan pirosan világít. 3 videókártyával + az integrált alaplapi videókártyával is kipróbáltam, de semmi nem történik

Az összeszereléskor minden alkatrésznél külön tesztelve lett, hogy minden működik-e nem sípolja ki nem jelez hibát

Elméletileg minden alakatrész működő képes, de nyilván valami nem stimmel ennek ellenére.

A gép pontos specifikációit nem tudom leírni mert több gépből lett összerakva és ez egy régi DDR2-es gép, de talán jelen probléma esetében nem is annyira lényeges. A gép nem élet halál kérdése nyilván, de jó lenne ha meg lehetne menteni illetve jó lenne tudni, hogy ha szükséges akkor melyik alkatrészből vegyek újat mert DDR2-re ma már nem érdemes nagyon költeni (szerintem) és további alkatrész hiányában jó lenne az esetlegesen hibás vagy nem működő alkatrészt kicserélni.

Akinek esetleg van ötlete mi lehet a gond annak előre is köszönöm a választ :)

Részletek:

DDR2-es generáció

Alaplap: Asus, Intel foglalattal a rajta lévő led zölden világít

2 külön processzorral is teszteltem a gépet jelenleg egy 4 magos 2.8ghz -es Pentium processzor van benne

A RAM-ok Kingston 4x4gb egyiket se sípolta ki az alaplap vagy jelzett hibát

Vedeókártyából ahogy fentebb is írtam 3-mat is kipróbáltam + az alaplapit is jelenleg egy 1gb-os Sapphire fullHD gddr5-ös kártya van benne (a másik 2 egy gddr3-as kártya elméletileg)

A tápegység új FSP350-50AHBCC 350W {24pin,proci 4pin}

A gépház pedig egy régi "dobozos" bádogház az alaplappal pontosan lettek összekötve a csatlakozók (pin-ek)

Mégegyszer előre is köszönöm a válaszokat.

2020. júl. 25. 13:03
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Intel Pentiumban nem létezik 4 magos CPU.
2020. júl. 25. 14:05
 2/3 Tarkumi ***** válasza:
100%
Próbáld ki azt, hogy az összes RAM-ot kiszeded az alaplapból és úgy kapcsolod be, ha ilyenkor sem sípol memóriahibát jelezve, akkor sajnos nagy eséllyel meghalt az alaplap.
2020. júl. 25. 14:14
 3/3 anonim ***** válasza:

Gondolom egy 775-ös platform lehet, ha igen akkor nagyon fontos, hogy a 4GB-os RAM-on mennyi chip van és egy vagy két oldalon helyezkednek el azok a chip-ek.

DDR2/3 2GB egy oldal 8 chip.

DDR2/3 4GB két oldal 16 chip.

2020. júl. 25. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!