Mi lehet a probléma?
Ma levettem a gépház oldalát, hogy kitakarítsam a gépet.
(Nem először csináltam ilyet, eddig soha nem volt gond)
Viszont most egy kicsit alaposabban (persze óvatosan!) kiszedegettem, kipiszkáltam egy szívószállal a porcicákat mindenhonnan, utána átfújtam (nem közelről) a gépet hajszárítóval.
Miután bekapcsoltam, az elején a biosban megakad a gép. Nem tölt be a rendszer..
Amikor ott tart (a legelején), hogy detecting IDE drives egy kicsit várni kell, pedig soha nem kellett..
Aztán az újabb képernyő alján, verifying DMI Pool Data
Bot from CD/DVD
DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
És itt nem csinál semmit.
Mi lehet a baj?

Megnéztem az összes csatlakozást. Egyik se laza.
Viszont most eljutott a rendszer odáig, hogy:
Windows javítás futtatása (ajánlott) vagy valami ilyesmi
Alatta meg az, hogy:
Windows normál módú indítása
De itt hiába nyomom a nyílakat vagy entert, nem csinál semmit.
Aztán magától tovább lép az indítási javításra, de az sikertelen...
Nem tudom mi van ezzel, de most betöltötte a rendszert.
Attól tartok, ha kikapcsolom és amikor legközelebb újra bekapcsolom akkor kezdődik előről az örület.. Vagy innentől szerinted már nem lesz gond?
Mindenesetre, most bent vagyok a rendszerben hála az égnek, tudok innen valamit csinálni, hogy kiküszöböljem a fent leírt problémát?

Ez a hibaüzenet általában akkor keletkezik, amikor a gép nem szakszerűen áll le. Értem itt az áramszünetet, megfagyás utáni bekapcsoló gomb nyomvatartását stb. Maximum, ha nagyon sokszor játsza el akkor lehet táp/alaplap hibára is gyanakodni.
A Windows XP néha egy ilyen után már nem tudott helyreállni. De a 7 már stabilabb ezen szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!