Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi lehet a probléma?

Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

Ma levettem a gépház oldalát, hogy kitakarítsam a gépet.

(Nem először csináltam ilyet, eddig soha nem volt gond)

Viszont most egy kicsit alaposabban (persze óvatosan!) kiszedegettem, kipiszkáltam egy szívószállal a porcicákat mindenhonnan, utána átfújtam (nem közelről) a gépet hajszárítóval.

Miután bekapcsoltam, az elején a biosban megakad a gép. Nem tölt be a rendszer..

Amikor ott tart (a legelején), hogy detecting IDE drives egy kicsit várni kell, pedig soha nem kellett..

Aztán az újabb képernyő alján, verifying DMI Pool Data

Bot from CD/DVD

DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

És itt nem csinál semmit.

Mi lehet a baj?

2020. júl. 19. 14:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kábeleket ellenőrizd, nem lazult-e meg, főleg a háttértáré. Azt nem látja az alaplap, ezért menne tovább a lemezről bootolásra, csak mivel nincs telepítőlemez sem a gépben, megáll.
2020. júl. 19. 14:58
 2/8 A kérdező kommentje:

Megnéztem az összes csatlakozást. Egyik se laza.

Viszont most eljutott a rendszer odáig, hogy:

Windows javítás futtatása (ajánlott) vagy valami ilyesmi

Alatta meg az, hogy:

Windows normál módú indítása

De itt hiába nyomom a nyílakat vagy entert, nem csinál semmit.

Aztán magától tovább lép az indítási javításra, de az sikertelen...

2020. júl. 19. 15:13
 3/8 A kérdező kommentje:

Nem tudom mi van ezzel, de most betöltötte a rendszert.

Attól tartok, ha kikapcsolom és amikor legközelebb újra bekapcsolom akkor kezdődik előről az örület.. Vagy innentől szerinted már nem lesz gond?

Mindenesetre, most bent vagyok a rendszerben hála az égnek, tudok innen valamit csinálni, hogy kiküszöböljem a fent leírt problémát?

2020. júl. 19. 15:29
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan melyik Windows-ról van szó?
2020. júl. 19. 15:30
 5/8 A kérdező kommentje:
Windows 7 Professional (Service Pack 1)
2020. júl. 19. 15:46
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez a hibaüzenet általában akkor keletkezik, amikor a gép nem szakszerűen áll le. Értem itt az áramszünetet, megfagyás utáni bekapcsoló gomb nyomvatartását stb. Maximum, ha nagyon sokszor játsza el akkor lehet táp/alaplap hibára is gyanakodni.

A Windows XP néha egy ilyen után már nem tudott helyreállni. De a 7 már stabilabb ezen szempontból.

2020. júl. 19. 16:59
 7/8 A kérdező kommentje:
Azóta sikerült belpépnem és épp most is használom a gépet. Kifogástalanul működik, mint előtte. Maximum annyi, hogy amikor az ominozús probléma után betöltött a rendszer, egy ideig fekete volt a képernyő és lassabban állt fel a rendszer a megszokottnál..
2020. júl. 19. 17:06
 8/8 anonim válasza:
a hajszárítót mellőzd nem szereti a meleget itt ott
2020. aug. 5. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!