Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows 10 nél kilehet valahog...

Windows 10 nél kilehet valahogy kapcsolni azt a funkciot hogy kattintással majd áthuzással átlehessen helyezni mappákat?

Figyelt kérdés
2020. júl. 19. 11:48
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs erre mód. Ez egy grafikus felület, az említett funkció meg már baromi régóta benne van a rendszerben, annyira alapvető és senkit nem zavaró, hogy szerintem nem raktak kapcsolót a rendszerbe, amivel szabályozni tudnád. Én legalábbis nem tudok róla, pedig elég jól kitapasztaltam már a Windows-okat (most Win10-em van nekem is).
2020. júl. 19. 13:08
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem mondom, hogy sehogy, de elég nehéz.

Magát az áthelyezést (technikai értelemben) meg tudod akadályozni, ha írásvédetté teszed az adott objektumot. (Vagy elveszed az írási/módosítási jogot.) De ettől pl. asztalon belül még lehet mozgatni, és mellesleg elég macera mindenre beállítani, és nem is mindig célszerű.

Ha az a cél, hogy az asztal tartalma ne változzon, azt GPO-ban be lehet állítani. Bár az asztalon belüli átpakolást így is nehéz megakadályozni. Ahhoz már a registryt kell piszkálgatni.

De ez miért is lenne szükséges?

Magát a mozgatást akarod megakadályozni, vagy azt, hogy egérrel meg lehessen tenni?

2020. júl. 19. 13:26
 3/3 A kérdező kommentje:
Azt akarom tiltani hogy egérrel meglehessen tenni. Munka miatt sokat kell mozogni az ablakokban, és már többször helyeztem át mappákat ugy hogy nem akkartam. (kattintás közben bemozgatod az egeret) Az asztal teljesen lényegtelen.
2020. júl. 19. 13:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!